До кримінальної відповідальності притягуються організатори грального закладу...

Днями слідчим відділом Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області за матеріалами працівників управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС порушено кримінальну справу відносно організатора грального бізнесу та його помічниці. У разі доведення провини, фігурантам загрожує штраф у сотні тисяч гривень.
Нещодавно під час проведення оперативно-профілактичних заходів працівниками підрозділу боротьби з економічними злочинами обласного УМВС в одному із закладів, що існував під завісою інтернет-клубу у м.Новоград-Волинський, було зафіксовано факт надання послуг ще й у сфері забороненого в Україні грального бізнесу. За допомогою спеціальних карток, що видавалися оператором клубу, клієнт через мережу Інтернет робив грошові ставки на спортивні події, а в разі виграшу — отримував грошове винагородження.
При проведенні огляду приміщення клубу правоохоронці вилучили дві системи комп’ютерного обладнання та 40 карток учасника гри.
Наразі відносно 30-річного організатора грального бізнесу та 36-річної оператора грального клубу порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 03-2 (Заняття гральним бізнесом) Карного кодексу України. За чинним кримінальним законодавством, фігурантам справи загрожують штрафи у сотні тисяч гривень із конфіскацією грального обладнання.
СЗГ УМВС України в Житомирській області