Вшануймо пам’ять жертв голодомору

Вшануймо пам’ять жертв голодомору

\"ВшануймоШановні новоград-волинці!
У суботу, 24 листопада, вся Україна й увесь світ вшановуватимуть пам’ять жертв голодоморів.
Мільйони синів і доньок України, наших рідних і близьких, були безжально винищені під час голоду 1921-22, 1932-33, 1946-47 років. 55,5 тисяч смертей щодня, 2300 — за годину, майже 40 — щохвилини. Свідомість відмовляється сприймати такі цифри, але вони — реальність. Так діяла тодішня влада для того, щоби знищити тих, хто не поділяв її ідеологію, а тих, кого не знищено — залякати. Десятки мільйонів ненароджених. Понівечені людські долі. Виснажена душа українського народу. Немислимий масштаб цієї трагедії. Ці жахливі сторінки нашої історії неможливо стерти, забути, вирвати.
Звертаюся до керівників релігійних організацій із проханням провести панахиди за невинно убієнними в роки страшних голодоморів на території України.
24 листопада, о 10:00, запрошую новоград-волинців взяти участь у мітингу-реквіємі, покладанні вінків, квітів і колосків, запаленні символічних свічок пам’яті біля пам’ятника жертвам голодоморів на меморіальному кладовищі на вул.Чехова.
Закликаю всіх людей доброї волі, незалежно від національності, громадянства, віросповідання, усіх, хто поділяє біль та скорботу українського народу, 24 листопада приєднатися до загальноукраїнської громадської акції та о 16.00 на своєму підвіконні запалити свічку за душі тих, хто загинув від голоду. Нехай цей вогник символізує нашу скорботу та вічну пам’ять про мільйони невинно загублених життів співвітчизників, у тому числі і новоград-волинців. Вічна їм пам’ять.
З повагою міський голова В.ЗАГРИВИЙ