На вулиці Замковій завершують ремонт Навіть проводять заміну аварійної каналізації

На вулиці Замковій завершують ремонт Навіть проводять заміну аварійної каналізації

Може, так і планувалося, а може, просто співпало, але через декілька днів після розгорнутої публікації в газеті «Звягель» про незавершені ремонтні роботи (і, як наслідок, потенційно небезпечні для руху автотранспорту умови) на вулиці Замковій відновилася активність дорожників.

Нагадаємо, з передісторією цього капітального ремонту можна ознайомитися в газеті «Звягель» №9 (1542) від 2 березня 2023 року.




Наразі підрядна організація виконала підйом і належне закріплення каналізаційних люків (яких на цій маленькій вулиці понад півтора десятка). А КП «Звягельводоканал» здійснило заміну аварійної ділянки каналізаційного колектора довжиною 11 метрів — один із небагатьох прикладів за останні роки в нашій громаді, коли підземні комунікації переклали раніше, аніж уклали асфальт.

Щоправда, тут виникає питання: чи не просяде новий асфальт на місці земельних робіт? Начальник управління ЖКГ Звягельської міської ради Олег Годун, до якого газета «Звягель» звернулася за коментарем, пояснив, що було вирішено замінити ділянку проблемного магістрального колектора, оскільки відбулося просідання стику — тобто, методом санації проблему неможливо було усунути. Що ж до ймовірного просідання грунту, то, за словами Олега Годуна, планується цю ділянку ретельно втрамбувати перед асфальтуванням.

\"На

До речі, цей же колектор далі йде по вулиці Шолом Алейхема. В районі ринку раніше його вже ремонтували, а на інших ділянках, до місця стикування з колектором по вул. Героїв Майдану, таки збираються використати метод санації.

…Завершення капітального ремонту дороги по вулиці Замковій, як зазначив Олег Годун, стало можливим, завдяки спільним зусиллям міського голови Миколи Боровця, нардепа Дмитра Костюка, управління ЖКГ міської ради та департаменту капітального будівництва Житомирської ОДА, який, нагадаємо, виступає замовником робіт (наша міська рада йому ці повноваження свого часу делегувала).

\"На

«Шукали варіанти, як в умовах воєнного стану в Україні завершити ремонт. Наразі відновилося фінансування з обласного фонду. Підрядник укладе другий шар асфальту, буде перекладена раніше неякісно покладена тротуарна плитка, а також зроблені лунки для висадки дерев. Такі в нас наразі плани», — прокоментував Олег Годун.

 

Олег БРЮХАНОВ