Споживачі заборгували  Водоканалу понад 8 млн грн. Підприємство пропонує реструктуризацію боргів

Споживачі заборгували Водоканалу понад 8 млн грн. Підприємство пропонує реструктуризацію боргів

Про це повідомляє КП ЗМР «Звягельводоканал» на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, йдеться про те, що станом на 1 серпня 2023 року поточна заборгованість підприємства за електроенергію становить 1 млн 63,6 тис. грн. При цьому борги населення перед КП ЗМР «Звягельводоканал» станом на 01.08.2023 р. складають 8 млн 39,9 тис. грн.




Звягельські користувачі централізованого водопостачання й водовідведення заборгували надавачу послуг у вісім (!) разів більше, аніж це підприємство винне електропостачальній організації. До того ж, із 1 серпня цього року для КП ЗМР «Звягельводоканал» збільшилася вартість електроенергії.

«У порівнянні із цінами червня 2023 року, вартість електроенергії зросла з 6,23 грн до 7,07 грн за 1 кВт-год. У зв’язку з таким черговим підвищенням, підприємство додатково сплачуватиме за електроенергію близько 235-250 тисяч гривень у місяць. Крім того, згідно з аналітичними даними оператора ринку електроенергії, очікується подальше зростання вартості електроенергії в осінньо-зимовий період», — йдеться в повідомленні КП ЗМР «Звягельводоканал».

На підприємстві закликають споживачів вчасно сплачувати за отримані послуги.

Пропонують варіант із реструктуризацією заборгованості з індивідуальним підходом до кожного абонента: «Підприємство завжди йде назустріч споживачам, які опинилися у складному становищі. За наявності боргу від 3 місяців, можна укласти договір реструктуризації. Для цього необхідно особисто прийти у відділ збуту підприємства за адресою: вул. Гетьмана Сагайдачного, 43. Для укладання договору про реструктуризацію боргу з собою необхідно мати оригінали та копії наступних документів:

— паспорта особи (власника/відповідального наймача житлового приміщення) — стор. 1, 2, 3, 4, 11, 12, 13;

— ідентифікаційного коду (власника/відповідального наймача житлового приміщення);

— квитанції про сплату першого внеску. Сума узгоджується індивідуально».

«Додатково інформуємо, що вартість послуг для населення, які надає підприємство, залишається незмінною з 2021 року, а саме: тариф на централізоване водопостачання — 19,09 грн/куб. м (за 1000 л); тариф на централізоване водовідведення — 25,62 грн/куб. м (за 1000 л)», — нагадує КП ЗМР «Звягельводоканал».

Зі свого боку нагадуємо, що стабільна й безперебійна робота підприємств критичної інфраструктури можлива лише за умови оплати споживачами за отримані послуги. Жодне підприємство не може дозволити собі таку «розкіш», як тривалий період працювати «в борг».

Підготував Олег БРЮХАНОВ
Ілюстрація КП ЗМР «Звягельводоканал»