Про порядок нарахування  за послуги з водопостачання  і водовідведення

Про порядок нарахування за послуги з водопостачання і водовідведення

Подекуди у споживачів КП ЗМР «Звягельводоканал» виникають питання щодо порядку нарахування за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення.

Тому пропонуємо з’ясувати деталі в цьому питанні. Із платежами за водопостачання та водовідведення розібратися досить просто: підсумкову суму в квитанції отримують, помноживши об’єм спожитого на діючий тариф.




Об’єм споживання визначається одним із трьох способів.

Спосіб 1. При наявності квартирного лічильника — за показниками лічильника


Показання засобів обліку знімаються споживачем щомісячно та надаються до КП «Звягельводоканал» у термін із 25 числа поточного місяця до 3 числа наступного місяця.

Передати показники лічильників можна дистанційно найбільш зручним для вас способом, запропонованим нижче:

0(4141)-3-53-27 — з 08:00 до 17:00;

098-609-73-26 — з 08:00 до 17:00;

063-246-62-33 — з 08:00 до 17:00;

із 12:00 до 13:00 — обідня перерва.

Сервіси, що працюють цілодобово:

https://vodanv.gkh.in.ua/ — сайт підприємства;

https://gkh.in.ua/signin — оновлений особистий кабінет;

https://forms.gle/VXU8BYgFknG9Ue158 — гугл форма.

Вайбер, Телеграм:

https://chats.viber.com/gkh_in_ua

https://t.me/GKH_IN_UA_BOT

Чат-бот запросить дані, адреси та особовий рахунок. Це займе декілька хвилин. У подальшому показники можна передавати двома натисканнями.

Контроль правильності зняття споживачем показників засобів обліку проводиться виконавцем та коригується за результатами перевірки.

У разі відсутності інформації щодо спожитих обсягів води за засобами обліку, до розрахунку береться середньомісячне значення водоспоживання на одну особу за попередні три місяці або середньодобове значення за попередній період знятих показників із розрахунку кількості днів у місяці.

Спосіб 2. За нормою споживання


Згідно із затвердженими нормативами питного водопостачання, в залежності від кількості зареєстрованих (проживаючих) у квартирі (будинку), за затвердженими тарифами. (Норма споживання множиться на кількість осіб і множиться на тариф = сума до сплати.)































Вид благоустрою Норма споживання
Кран без каналізації 3,9 куб. м
Ванна 5,6 куб. м
Газова колонка 6,5 куб. м
Колонка на вулиці 3,0 куб. м
Баня 5,7 куб. м
Газовий котел 6,0 куб. м

Спосіб 3. На період зняття приладу обліку для проведення ремонтних робіт/повірки


Періодична повірка засобу обліку води, зняття засобу обліку для ремонтних робіт проводиться у строк, що не перевищує одного місяця. За цей період споживач оплачує послуги з водопостачання та водовідведення, згідно із середньомісячними показаннями засобів обліку за попередні три місяці. У випадку знятого приладу обліку понад один місяць нарахування проводитимуться за нормами споживання.

У разі наявності лише однієї з послуг (водопостачання або водовідведення), нарахування проводиться лише за наявну послугу способами, описаними вище.

Розпломбування лічильників без представника КП ЗМР «Звягельводоканал» та експлуатація з простроченим терміном повірки ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!

Абонент несе відповідальність за цілісність та збереження засобів обліку, пломб і деталей пломбування.

Інформація КП ЗМР «Звягельводоканал»