Пішла легенда Звягеля: у Німеччині  раптово помер відомий бізнесмен та волонтер

Пішла легенда Звягеля: у Німеччині раптово помер відомий бізнесмен та волонтер

Сучасний світ сповнений моментами, історіями та героями, які залишають незабутні сліди в пам’яті та наших серцях. Леонід Цвайгов був одним із таких героїв, чиє життя було призначене для служіння та допомоги ближньому. Незалежно від складнощів ситуацій, Леонід Олександрович завжди був на передовій життя, готовий підтримати та надихнути.

 




Леонід народився в 1947 році в Новограді-Волинському і був свідком післявоєнних років та важких випробувань своєї країни. Вже з дитинства його життя було наповнене талантом та бажанням до вдосконалення. Будучи єдиною дитиною у родині, Леонід виявив талант до шахів, ставши найкращим шахистом Житомирської області. Проте його історія — це не лише історія шахиста, а історія успішного підприємця та людини, готової прийти на допомогу іншим.

Після здобуття середньої освіти в 17 років Леонід почав свій шлях у трудовій діяльності. Почавши працювати слюсарем 1-го розряду в 1964 році, він пройшов дорогу від простого робітника заводу до успішного підприємця та мільйонера. Ця дорога зайняла 28 довгих років. На початку 90-х він переїхав жити в Німеччину.

Але справжнім викликом для нього стали часи війни з росією, починаючи з 2013 року. Замість того, щоб залишитися осторонь, Леонід вирішив стати на захист українців і допомогти потребуючим. Добровільно та невпинно він здійснив понад 100(!) поїздок в Україну, доставляючи гуманітарну допомогу та подарувавши свій позитив та підтримку тим, хто опинився в складній ситуації. За його допомогою десятки сімей отримали можливість врятуватися від війни та почати нове життя в Німеччині, Чехії, Польщі та Ізраїлі. Ще на початку свого благодійного шляху біженці, які втекли від жахів війни, знайшли прихисток в його маленькій, але затишній квартирі в центрі міста Нюрнберг. Це було місцем, де вони могли знайти тепло та надійність, яких так не вистачало в часи війни.

Леонід залишив слід в серцях людей, яких він рятував та підтримував. Його доброта, альтруїзм та готовність прийти на допомогу зробили його справжнім ангелом-покровителем для багатьох жителів Звягеля та області. Його історія — це історія сміливого добровольця, який обрав шлях волонтера.

Дерево визнають за плодами, і Леонід залишив безліч плодів, які залишаться з нами завжди:
 

• Четверо чудових та успішних дітей від двох шлюбів, яких він любив та підтримував завжди і до останніх своїх днів.


 

• Тисячі людей, які знайшли в ньому наставника та помічника на своєму шляху до успіху.


 

• Друзі та приятелі з 4-х континентів, які любили та поважали Леоніда.


 

• Три успішних бізнес-проєкти в торгівлі та виробництві, створені ним з нуля.


 

• Гуманітарна допомога та підтримка сімей у часи війни.


Леонід був людиною з великим серцем та силою волі. Він не боявся смерті, але кохав життя. У нього були амбіції:
 

• Готувався до марафону на 42 км в Німеччині та Бостоні, щоб стати чемпіоном серед тих, кому за 60.


 

• Планував створити новий бізнес в Україні, адже він любив цю свою батьківщину та вірив у її майбутнє.


Леонід любив свою родину, друзів, природу та спорт. Щодня він проходив 10 кілометрів пішки, незалежно від погоди. Він був людиною з великим серцем та силою волі.

Леонід пішов із життя 24 жовтня в клініці Нюрнберга, у Німеччині, і цей момент означає завершення цілої епохи. Його життя було сповненим досягнень, він завжди був людиною, для якої не існувало проблем та перешкод. У багатьох аспектах життя, чи то робота, спорт або бізнес, він проявляв підприємницький дух та авантюризм.

Сьогодні ми прощаємося з Леонідом, знаючи, що його добрі справи та його незламна воля жити та допомагати залишаться з нами. Його життя — це приклад того, як одна людина може змінити світ та залишити слід у серцях багатьох. Його цитати та уроки залишаться з нами завжди.

Леонід — яскравий зразок того, що навіть у найскладніших обставинах у житті кожної людини повинна бути мрія, і що втілити її в життя можливо, поки б’ється серце. Важливо в будь-якій ситуації залишатися гідними людьми та не забувати про свою Батьківщину. Герої не вмирають.
 

Друзі