На чемпіонаті світу з параармреслінгу блискуче виступили наші спортсмени. Клуб «Фенікс» запрошує на тренування в команду особливих людей

На чемпіонаті світу з параармреслінгу блискуче виступили наші спортсмени. Клуб «Фенікс» запрошує на тренування в команду особливих людей

З 24 серпня по 3 вересня наші спортсмени перебували на чемпіонаті світу з параармреслінгу серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору в місті Алмати (Казахстан).




\"На

У складі національної збірної команди України блискуче виступили спортсмени з Житомирщини, які в особистому заліку завоювали 15 медалей: 5 золотих, 5 срібних та 5 бронзових.

Скарбничку збірної України поповнили медалями наші спортсмени зі Звягеля та району:

Олеся Бессальнова підтвердила звання ЗМСУ — дворазова чемпіонка світу на обидві руки;

Світлана Дроздюк виконала звання ЗМСУ — чемпіонка світу на праву руку та срібна призерка на ліву руку;

Альона Горніч (МСУ) — дворазова срібна призерка світу;

Дмитро Луцишин (МСУ) — срібний призер на ліву руку та бронзова медаль на праву руку;

Олександр Пінчук (ЗМСУ) та Анна Процун (МСУ) стали дворазовими бронзовими призерами чемпіонату світу;

Геннадій Данюк (ЗМСУ) — срібний призер на ліву руку;

Віктор Захарчук та Олександр Пінчук виконали норматив на звання Заслужених тренерів України.

\"На

«Вітаємо наших спортсменів та їхніх тренерів, — йдеться на сайті Житомирської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю. — Висловлюємо вдячність старшому тренеру Житомирської області ЗТУ, МСУМК Геннадію Данюку!»

— Нас було вісім спортсменів із Житомирської області, усі — у призах, що дуже приємно, — розповіла «Звягелю» спортсменка Світлана Дроздюк. — Плани були гідно представити нашу країну на чемпіонаті світу, хоча дорога була далека і важка, але ми виконали результат на 100% і цим пишаємося. Кожен спортсмен виборов у своїй категорії по дві медалі! Із 20 представлених країн на чемпіонаті світу ми зайняли друге командне місце серед дівчат та третє загальнокомандне!»

— Як ставилися до українців у Казахстані? Ви відчували політичні настрої під час змагань?

— Ставлення до українців було дуже класне, зустрічали нас із повагою. Казахи підходили, фотографувалися з нами і від всіх лунало: «Слава Україні!». Відчувалося, що вони пишаються українцями. Від кожного ми чули слова: «Ми з вами, ми за вас!» Було дуже гордо відчувати себе українцем.

— Дорога була важкою?

— Так, дорога далека. Ми до Стамбула їхали бусом 1500 км, а там сіли на літак (5500 км), в якому провели 6 годин польоту, назад — 7 годин. За підготовку та підтримку спортсменів дякуємо управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Звягельської міської ради, Житомирському регіональному центру «Інваспорт» та нашому спортивному клубу «Фенікс».

— Враження в усіх дуже позитивні, адже всі ми виступили з гарним результатом, а чемпіонат пройшов на високому рівні. Єдине, що була важка дорога, але результат цього вартий. Приємно, що з кожним роком збільшується кількість учасників, та нові країни приєднуються, — розповіла Світлана Дроздюк. — Дуже вразило нас місто Алмати — настільки безбар’єрне місто, що люди з обмеженими можливостями відчувають себе дуже комфортно. Для них усе доступно! Багато всього є безкоштовним для інвалідів. Наприклад, ми піднімалися в гори, — то підйомник безкоштовний, ходили на атракціони — всі безкоштовні, туалети — також. Дрібниці, але приємно.

\"На




Тих, хто бажає тренуватися та досягати вершин разом із титулованими спортсменами, спортивний клуб «Фенікс» запрошує на тренування у свою команду особливих людей. Тренування проходять за адресою: вул. Соборності, 16.

За детальнішою інформацією звертайтеся за контактними номерами тренерів: (098) 848 50 45, (067) 963 42 79.

\"На

Юлія КЛИМЧУК