Разом до Перемоги! Мобілізація — це шлях до свободи!

Разом до Перемоги! Мобілізація — це шлях до свободи!

На минулому тижні відбулася чергова нарада з питань мобілізації. Це вже третя нарада з аналогічною тематикою, спочатку зібрання було в місті Баранівка, згодом — у селищі Ємільчине, 31.01.2024 року — це Звягель.

Відкрив нараду начальник Звягельської районної військової адміністрації Іван Туровський. Серед присутніх: депутат обласної ради Олександр Ющенко, заступник начальника РВА Олег Зубовський, представники РТЦК та СП, поліції, а також голови та старости громад колишнього Новоград-Волинського району й підприємці.

Наразі одним із найгостріших державницьких питань залишається мобілізація — це наш обов’язок перед Україною. Нині практично в кожного українця рідні, близькі чи просто знайомі знаходяться на передовій. Вони виборюють нашу Перемогу. Їм не має бути соромно повернутися сюди і побачити людей, які просто жили своє життя і не робили нічого для Перемоги. 

Це — боротьба не особиста, вона не може стосуватися лише певної частини українців. Це — наша спільна війна, кожного, чиє серце в синьо-жовтих барвах.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) Микола Оліярник озвучив аналіз за минулий час та план на майбутнє — як з питань мобілізації техніки, так і людей. 

Обговорили питання мобілізації транспорту, підприємці не сидять, склавши руки, проте мають певні труднощі із ввезенням техніки. Говорили про методи виконання планів із цього приводу.

Загальне прохання до старостинських округів стосувалося покращення роботи з оповіщення населення.

«Ми всі — свідомі українці, знаємо історію за 10 років вже точно. Кожен з нас має або воювати, або підтримувати економіку — іншого варіанту немає. Нам потрібно зібрати всі свої сили. Ми не маємо права боятися, ми вже пройшли занадто багато, залишилось декілька кроків, але дуже важливих — і ми здобудемо Перемогу. Наразі проводиться дієва робота з ухилянтами: кожен, хто отримав повістку і не з’явився до ТЦК, потрапляє в базу ухилянтів та подається в розшук. Кожен, хто думає отримати повістку і просто її викинути, нестиме відповідальність», — говорив Іван Туровський.

Окрім того, виступав ще Олександр Ющенко, він став головою своєрідної координаційної групи бізнесу району. Вона націлена на ще більше об’єднання підприємців району. Депутат обласної ради неодноразово наголошував на важливості об’єднання кожного, хто отримує певні прибутки від підприємницької діяльності, для допомоги військовим частинам, що базуються в нашому районі. Це — важлива складова Перемоги, адже бригади мають багато потреб, які не можуть закрити самостійно.

«Ми всі — українці, земля у нас — одна. Ми гарно починали, багато працювали, але зараз треба ще більше нарощувати темпи. Одна з бригад нашого району має потребу в транспорті і ми маємо їй допомогти. Нам необхідно ще більше об’єднатись усім разом — не тільки присутнім. Маємо відпрацьовані методи — нумо працювати. Ми не можемо воювати, але маємо створити міцний «десант» тут, в тилу. Кожного з нас зачепила ця війна, ми маємо знайомих, котрі воюють, знаємо, скільки сил та власних коштів вони вкладають, аби мати змогу далі боротися. Невже за таких умов може хтось досі залишатися байдужим? Героям потрібна допомога! Героям потрібен відпочинок! Давайте діяти! Слава Україні! Героям Слава!» — говорив Олександр Ющенко.

Пам’ятайте, сьогодні, як ніколи, нам потрібна єдність та згуртованість. Ворог жорстоко ступив на нашу землю, але ми не здамося! Ми боремося за свою свободу, за свою незалежність, за свою Батьківщину, за свій дім, свою сім’ю!

Мобілізація — це не просто слово, це — наш священний обов’язок перед Україною. Ми не можемо залишитись осторонь, коли наші рідні та близькі захищають нас від ворога.

Кожен з нас може зробити свій внесок у Перемогу:
• вступити до лав Збройних Сил України та захищати свою землю зброєю;
• підтримувати економіку країни, сплачуючи податки та роблячи пожертви;
• допомагати волонтерам та піклуватися про тих, хто постраждав від війни.

Пам’ятаємо, що ми — українці! Ми — сильний та незламний народ! Ми обов’язково переможемо, адже за нами правда, за нами наша земля, за нами наша Україна!

Слава Україні! 
Героям Слава!

Cаll-центр Звягельського РТЦК та СП: 380962011094.