Звягель започатковує співпрацю  з Проєктом «Реформа сектору централізованого теплопостачання  в Україні (ReWarm)» від GIZ

Звягель започатковує співпрацю з Проєктом «Реформа сектору централізованого теплопостачання в Україні (ReWarm)» від GIZ

Звягельська міська територіальна громада започатковує співпрацю з Проєктом «Реформа сектору централізованого теплопостачання в Україні (ReWarm)», який впроваджує компанія GIZ.

 

Цей проєкт підтримує розробку національної стратегії розвитку відновлюваної енергетики та адаптацію нормативно-правової бази, а також пілотне впровадження дієвих бізнес-моделей для муніципальних компаній у сфері центрального теплопостачання та відновлюваної енергетики. Проєкт допомагає обраним муніципалітетам у розробці енергетичних стратегій, дружніх до клімату. Зокрема, надається експертна та консультативна підтримка щодо планування та впровадження заходів із підвищення енергоефективності та скорочення викидів парникових газів для системи центрального теплопостачання.

На минулому тижні проведена онлайн-зустріч представників громади на чолі з міським головою Миколою Боровцем із керівником Проєкту ReWarm доктором Вінфрідом Деммом. У ході зустрічі обговорили співпрацю щодо розробки нової схеми центрального теплопостачання як довгострокового плану розвитку теплопостачання міста. Розробивши та впровадивши його, громада зможе залучити додаткові інвестиційні ресурси в комунальну інфраструктуру, посилити свою енергонезалежність, розвивати місцеву економіку та зменшувати споживання енергії і, відповідно, викидів парникових газів, долучившись до світового тренду щодо пом’якшення кліматичних змін.

Відділ підтримки громадських ініціатив 
та енергоефективності міської ради