ПІДСУМКИ КОНТРОЛЬНО-РЕВІЗІЙНОЇ РОБОТИ ЗА І КВАРТАЛ 2009 РОКУ ОБ’ЄДНАНОГО НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО МР КРВ

Об’єднаним Новоград-Волинським міськрайонним контрольно-ревізійним відділом протягом І кварталу 2009 року проводилась робота з здійснення державного контролю за правильним та ефективним витрачанням коштів державного та місцевих бюджетів, веденням бухгалтерського обліку, достовірності та правильності складання фінансової звітності. За результатами контрольно-ревізійної роботи вживалися заходи з відшкодування збитків, усунення інших фінансових порушень та попередження і недопущення фінансових порушень у подальшому.
Протягом І кварталу 2009 року спеціалістами об’єднаного Новоград-Волинського міськрайонного контрольно-ревізійного відділу проведено 14 контрольних заходів та виявлено фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 490,83 тис. грн., що більше, ніж за аналогічний період минулого року, на 405,62 тис. грн.
З розрахунку на 1 ревізора встановлено порушень, що призвели до збитків, — 40,9 тис. грн., в розрахунку на 1 ревізію — 35,1 тис. грн., що також більше, ніж за минулий рік, на 22,9 тис. грн.
Також проведеними контрольними заходами встановлено інших фінансових порушень на загальну суму 5681,48 тис. грн., крім того, встановлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів, допущених внаслідок неефективних управлінських дій на суму 782,9 тис. грн.
Крім проведення контрольних заходів, спеціалісти відділу брали участь у якості спеціалістів у прокурорських перевірках.
Вжитими заходами за наслідками ревізій протягом І кварталу 2009 року відшкодовано та поновлено фінансових та матеріальних ресурсів, забезпечено надходження недоотриманих фінансових ресурсів в загальній сумі 437,79 тис. грн., або 89,2% від виявлених, інші фінансові порушення відшкодовані в сумі 5681,48 тис. грн., або 100 відсотків.
Відділом вживаються заходи щодо забезпечення повноти усунення виявлених порушень. Так, при проведенні ревізій вживаємо максимум заходів щодо усунення порушень у ході проведення ревізій.
За допущені порушення з фінансових питань винні посадові особи в обов’язковому порядку притягуються до адмінвідповідальності. Так, за результатами контрольних заходів, проведених протягом звітного періоду на 14 об’єктах контролю, де були виявлені фінансові порушення, на 40 посадових осіб складено адмінпротоколи за статтею 164-2 КУпАП, на 5 — за статтею 164-12 КУпАП та на 2 — за статтею 164-14 КУпАП.
До правоохоронних органів передано матеріали 1 ревізії, проінформовано про результати проведених ревізій по 14 об’єктах контролю.
Протягом І кварталу 2009 року за результатами контрольних заходів об’єднаним Новоград-Волинським МР КРВ направлено 20 інформацій місцевим органам влади та самоврядування, з яких — 9 інформацій направлено в порядку інформування за результатами проведених заходів та 11 — для прийняття рішень. По всіх інформаціях, направлених для прийняття рішень, відділом підготовлено проекти рішень.
Всього протягом звітного періоду прийнято органами місцевого самоврядування 10 розпорядчих документів, з яких — 1 розпорядження сільського голови, 7 рішень виконавчих комітетів сільських рад та 2 рішення сесій сільських рад.
За результатами проведених контрольних заходів керівниками об’єктів контролю прийнято 16 управлінських рішень, відповідно до яких 26 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності та 1 особу — до матеріальної відповідальності.
Застосовано 6 фінансових санкцій у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, 4 — у вигляді призупинення бюджетних асигнувань та на 10 об’єктах контролю зменшено бюджетних асигнувань на суму 14,91 тис. грн.
Спеціалісти відділу постійно працюють над удосконаленням методів роботи для досягнення більшої ефективності та результативності контрольних заходів. Велике значення при цьому приділяється питанню вибору об’єктів контролю, виходячи з попередніх напрацювань при проведенні контрольних заходів на різних суб’єктах господарювання міста та району, звернень громадян та керівників підприємств та організацій, сум фінансового забезпечення виконання цільових програм.
Н.ДАНИЛЕНКО, начальник об’єднаного Новоград-Волинського МР КРВ