ДО ШКОЛИ — В ЗАХИСНИХ МАСКАХ?

ДО ШКОЛИ — В ЗАХИСНИХ МАСКАХ?

Щойно починає потроху стихати паніка з приводу розповсюдження Каліфорнійського грипу (відмічається спад захворюваності), як у школах масово почали з’являтися захисні маски — їх роздають учням та вчителям, при цьому рекомендуючи не знімати протягом уроків. Так само всі, хто заходить до школи, повинні мати з собою маски. Чим викликана така ситуація, і як взагалі діти надолужуватимуть пропущене під час карантину — з таким запитанням ми звернулися до заступника міського голови ВАЛЕНТИНИ ТИТЯНЕВИЧ:
— Дійсно, місто отримало безкоштовно дванадцять тисяч захисних масок для учнів та вчителів, і нині ми рекомендуємо їх використовувати в школах з метою стабілізації ситуації по грипу. Варто відзначити, що, навіть, на прикладі нашого міста відбувається спад захворювання, проте, як прогнозує Міністерство охорони здоров’я, у лютому може очікуватися друга хвиля цієї епідемії.
У школах проводиться тричі на день дезінфекція — вологе прибирання, вітамінізація їжі — порошкоподібна аскорбінка додається до шкільного харчування, медсестри та педіатри щоденно проводять огляд дітей у школі на виявлення вірусних захворювань. Тож прохання до батьків при перших ознаках ГРЗ не посилати дитину до школи, повідомивши про це класного керівника. У місті створена надзвичайна протиепідеміологічна комісія, яка контролює всю ситуацію щодо загальної захворюваності, проводиться моніторинг.
Начальник відділу освіти ОЛЬГА ІЛЛЯХОВА:
— Ольго Володимирівно, як будуть діти надолужувати пропущений матеріал за час карантину?
— Будемо відпрацьовувати за рахунок скорочення зимових та весняних канікул. По суботах діти не вчитимуться. Цей семестр продовжиться до 30 грудня включно. З 31 грудня по 9 січня будуть зимові канікули, а весняні триватимуть з 31 березня по 2 квітня. Таке розпорядження Міністерства освіти. Звісно, насамперед ми турбуємося про здоров’я дітей, тож щоденні навантаження у навчальному процесі збільшуватися не будуть, а пропущене діти наздоганятимуть за рахунок ущільнення програми, використання резервних уроків та, можливо, літньої практики.
Підготувала Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА