РАДІСТЬ ПЛАНЕТИ — ЩАСЛИВІ ДІТИ

РАДІСТЬ ПЛАНЕТИ — ЩАСЛИВІ ДІТИ

\"РАДІСТЬУсі найкращі і найдобріші наші спогади — з дитинства. Якщо світлих вражень вистачає, — батьки постаралися на славу, бо виявилися не лише продовжувачами роду, а й талановитими художниками, розмалювавши палітру дитинства свого чада веселковими фарбами. Саме тому і святкують Міжнародний день захисту дітей у перший день літа, у найсвіжішу пору радісного зеленого буйства.
1 червня міський Парк культури та відпочинку став епіцентром дитячих веселощів та сміху. Разом із благодійниками влада організувала вікторини, конкурси і подарунки для малечі. А ще — концерт, виставки книжок та дитячих робіт, малювання на асфальті. Клоуни розважали, атракціони працювали, морозиво дарували — чи це не картина ідеального дитинства?
У світі це свято відзначають вже понад півсторіччя, а в Україні — з 1998 року. Чиновники цього дня згадують про необхідність захищати права дітей, сумлінні батьки роблять це постійно і невтомно, здебільшого розраховуючи на власні сили, а не на підтримку держави. Бо лагідний і сонячний океан любові — найперше, чого потребує кожна дитина. Давайте не забувати про це, адже «усі ми — родом із дитинства». А усміхнені, забезпечені та щасливі діти — це головний показник того, наскільки захищені її права у державі.
Юлія КЛИМЧУК