ВИДОВИЩЕ, ЯКЕ НЕ МОЖНА ПРОПУСТИТИ

Новоград-Волинський — весь у афішах.До нас їде цирк. Спокушеного глядача Новограда-Волинського важко здивувати чим-небудь. І пересувні цирки, і звіринці, і «луна-парки» — часті гості міста, але Всеукраїнський цирк-шапіто «Сальто» вперше відвідав з гастролями Житомирщину. Наш кореспондент зустрівся з головним адміністратором цирку Віктором ІВЕРШИНИМ.
— Ми приїхали до вас після тривалих гастролей по далекому і ближньому зарубіжжю, в рамках програми обміну культурними зв'язками між Україною і країнами-сусідами: (Польща, Німеччина, Росія, Білорусь).
— І чим, якщо не секрет, збираєтеся здивувати нашого глядача?
— Збираючись на гастролі за кордон, ми, як і належить добрим сусідам, взяли з собою найкраще — програму «Весняний дивертисмент». «Весняний» у даному випадку розуміється не тільки, як час початку наших гастролей, але і відноситься до складу нашої групи, де, крім корифеїв циркової діяльності, багато талановитої молоді.
— Кого ви відносите до «корифеїв»?
— Творця програми (він же — художній керівник), артиста з багаторічним стажем, засновника циркової династії Олега Главацького. Олег Юрійович свого часу працював з Нікуліним, Поповим, Дуровим. Сам Карандаш вручав йому Диплом лауреата Всесоюзного конкурсу артистів цирку.
— Що відрізняє вашу цьогорічну програму від інших?
— У ній представлені практично всі циркові жанри: відома група велофігуристів-акробатів «Колесо», яка здивує, насмішить і шокує глядачів майстерністю виконання трюків на звичайних і незвичайних велосипедах, моноциклах, велосипедах-гігантах, мототрициклах; повітряні гімнасти на полотнах і в кільці; акробати-ексцентрики на вільно натягнутому дроті, еквілібристи, запальна гра хула-хупами і, звичайно ж, веселі клоуни.
Є також номери, яких немає в жодному іншому цирку на Україні:

  • велоакробати — (одночасно в манежі виступають-6 артистів на неймовірній «велотехніці»;

  • «Козацькі забави» — (екстремальна джигітовка на конях з національною козацькою тематикою);

  • «Змішана група тварин — (одночасно в манежі «працюють» 8 видів тварин:віслюк, альпійські лами, тибетський як, дикобраз, двогорбий верблюд, поні, кізки, собаки — хаскі).

  • Улюбленець публіки — дресирований шимпанзе Джоні.

  • Па-де-де — (балет на конях з елементами силової акробатики)

  • «Американське колесо сміливості» (екстрім-атракціон.)


По праву всі вищевказані номери можна назвати сенсацією сезону, оскільки раніше в цирках України вони не виконувалися.
— А в яких містах ви вже побували до Новограда-Волинського?
— У цьому році наш гастрольний тур проходив по всіх містах та селах Житомирської області. У Новограді-Волинському гастролі пройдуть з 14 по 17 липня, закінчимо свій тур у Житомирі, з 22 липня по 7 серпня.
— А які благодійні акції ви плануєте провести в нашому місті?
— Насамперед, адміністрація цирку проводить акцію «2+1», тобто, купуючи 2 квитка, 3-й — у подарунок. При цій акції ціна квитків значно зменшується , хоча й так ціни для нинішнього часу цілком демократичні — від 30 грн.
А для дітей, котрі потрапляють під «соціальний» статус (діти-сироти, інваліди), газета «Звягель-інформ» придбала квитки, які можна БЕЗКОШТОВНО отримати, звернувшись у редакцію газети, надавши відповідні документи.
Судячи з вищесказаного, Всеукраїнський цирк-шапіто «Сальто» представляє видовище, яке буде дуже цікавим як дітям, так і дорослим. Видовище — яке не можна пропустити.
Розмовляла Людмила ПЕТРУК, студентка ІІ курсу, факультету журналістики ЛНУ