ВЕТЕРАНИ ЗАПАЛИЛИ КУПАЛЬСЬКЕ БАГАТТЯ СПІВОМ. ІНШІ — НЕ СПРОМОГЛИСЯ

ВЕТЕРАНИ ЗАПАЛИЛИ КУПАЛЬСЬКЕ БАГАТТЯ СПІВОМ. ІНШІ — НЕ СПРОМОГЛИСЯ

Милозвучна, задушевна і лірична українська народна пісня вражає простотою і щирістю, надихає і зачаровує . Переспівана багатьма поколіннями українців , вона ввібрала в себе мудрість наших пращурів, котрі вірили в її цілющу і магічну силу. Тому й не обходилося жодного гуляння без солов’їної , особливо такого гучного, як Івана Купала.
Чи не єдиними ініціаторами проведення дійства у Новограді-Волинському цього року став хор ветеранів міського Палацу культури ім.Лесі Українки під керівництвом Заслуженого працівника культури України Миколи Куркача. У переддень свята, 6 липня, на мальовничому березі річки Смолка хор порадував усіх присутніх концертом народної пісні. Веселої та зажурної співали також переможці обласного конкурсу в номінації дуетів Петро Краєвський та Заслужений працівник культури Петро Фатенко, жіночий квартет «Оберіг» та «наймолодша» учасниця хору Ганна Плосніна. Народним аматорам підспівували і підтримували бурхливими оплесками вдячні новоград-волинці. Шкода тільки, що зібралося їх небагато.
Хотілося б, щоб такий захід став гарною звягельською традицією, і до створення свята залучалися не лише ветерани, а й інші небайдужі жителі міста, бо головне, за словами старости хору Людмили Стеблини, — дарувати людям добро і радість, зберігати і примножувати давні українські традиції.
Уляна РОЗГОН, студентка ІІ курсу напрямку журналістика НАУ ІМВ