ЖИТОМИРСЬКЕ КРУ ВІДШКОДУВАЛО ВТРАТ ДЕРЖАВНИХ РЕСУРСІВ НА ПОНАД 33 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ

Протягом січня-серпня 2011 року ревізори КРУ в Житомирській області відшкодували втрат державних фінансових та матеріальних ресурсів на суму понад 33,6 млн. грн. Зазначена сума відшкодувань стала результатом ревізій, проведених на 354-х підприємствах, установах і організаціях від початку поточного року.
Упродовж звітного періоду працівники управління зосереджували значну увагу на профілактиці порушень шляхом здійснення оперативного контролю проведення закупівель за державні кошти. Так, під час проведених позапланових перевірок державних закупівель було попереджено факти можливих порушень у сфері державних закупівель (шляхом приведення тендерної документації у відповідність до вимог законодавства та відміни торгів, відхилення тендерних пропозицій) на суму майже 0,9 млн. гривень.
З метою посилення відповідальності за порушення фінансово-бюджетної дисципліни КРУ підготувало проекти розпоряджень, за результатами розгляду яких, Житомирська обласна державна адміністрація прийняла розпорядження від 03.08.2011 р. №273 «Про дотримання вимог законодавства щодо здійснення державних закупівель на підприємствах, установах та організаціях області» та розпорядження від 03.08.2011 р. №267 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни в області». Цими документами визначено низку заходів щодо усунення та попередження порушень.
Для належного реагування на факти порушень до правоохоронних органів передано матеріали 155 контрольних заходів, за якими порушено 39 кримінальних справ.
Прес-служба КРУ в Житомирській області