ЩОБ ДИТЯЧЕ СЕРЦЕ БИЛОСЯ В РИТМІ ЗДОРОВ’Я ТА РАДОСТІ

ЩОБ ДИТЯЧЕ СЕРЦЕ БИЛОСЯ В РИТМІ ЗДОРОВ’Я ТА РАДОСТІ

\"ЩОБЩаслива, безтурботна посмішка дитини, ясний погляд, здоровий рум’янець на щічках — все це зігріває душевним теплом і любов’ю наше життя. І так важливо, щоб дітки були здоровими та мали можливість радіти кожному дню. Дуже часто зберегти здоров’я дитини допомагає вчасна діагностика, яку може забезпечити кваліфікований лікар і сучасне медичне обладнання. Тому питанням забезпечення медичним обладнанням Новоград-Волинського міськрайТМО сьогодні активно опікується міська та районна влада, керівництво закладу, і не менш важливою тут є підтримка благодійників та меценатів.
1 лютого, під час проведення підсумкової медичної ради, голова міської жіночої організації Т.Р.Сахненко вручила головному лікарю Новоград-Волинського міськрайТМО кардіодатчик для діагностики захворювання серця у дітей. Як повідомив Василь Миколайович Борис, лікарня мала гостру потребу у такому обладнанні, адже досі для того, щоб обстежити серце у дітей, потрібно було звертатися в обласний центр. Нині у Новоград-Волинському міськрайТМО є спеціальний УЗД-апарат, на якому працюватиме висококваліфікований фахівець. Із придбанням кардіодатчика, якого досі не вистачало, можна буде проводити діагностику в Новограді-Волинському.
Варто зазначити, що апарат був придбаний у результаті благодійного збору коштів (всього зібрано 43 тисячі гривень), який проводився міською жіночою організацією під час акції «Пробіг заради життя-2011». Саме з ініціативи жіночої організації, яка активно опікується галуззю медицини, і завдяки її участі в проектах ПРООН, було відкрито в Новограді-Волинському діагностичний центр, придбано сучасний аналізатор крові за зібрані благодійні кошти, також придбано автомобіль швидкої допомоги та інше медичне ­обладнання.
На думку Тамари Романівни, саме медицина нині потребує посиленої уваги як із боку місцевої влади, так і громади міста та району, оскільки самого лише бюджетного фінансування явно недостатньо для того, щоб можна було вирішувати хоча б найбільш нагальні проблеми та питання у цій галузі. Тому кожна добра справа є гарним почином для того, щоб до неї приєднувалися та продовжували її інші благодійники та меценати.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА