«ГРОМАДА РИБАЛОК» ШУКАЄ КОНТАКТИ ІЗ ДЕРЖРИБОХОРОНОЮ ОБЛАСТІ

У кінці липня цього року Рада Новоград-Волинської міськрайоннї організації «Громада рибалок» провела зустріч з Володимиром Юрійовичем Петренком, начальником Держуправління рибохорони та відтворення водних живих ресурсів у Житомирській області.
Під час засідання було піднято ряд важливих питань щодо охорони та відтворення водних живих ресурсів на Новоград-Волинщині. Спочатку голова «Громади рибалок», Ігор Левченко, розповів, що за три роки існування організації її активісти постійно допомагали держрибоохороні у затриманні порушників, вилученні браконьєрських знарядь незаконного лову риби та раків, проведення акцій «Чистий берег», зариблення річки Случ, вели пропаганду любительського та спортивного рибальства тощо. Обговорювалось також планування подальшої співпраці зі штатними працівниками рибоохорони та з керівництвом управління.
У першу чергу Володимир Юрійович Петренко повідомив, що вже є кандидат на заміщення вакантної посади державного інспектора рибо­охорони Новоград-Волинщини, котрим стане звягельчанин, а поки ця людина ще не прийнята офіційно для цієї роботи, він запропонував співпрацювати зі старшим рибінспектором у нашому районі Геннадієм Федоровичем Безбородовим.
Піднімалося питання і про реєстрацію плавзасобів, на що В.Ю.Петренко відповів, що реєстрація човнів — процедура обов’язкова. Її реєстрацію проводить Державна інспекція України з безпеки на морському та річковому транспорті, представництво якої знаходиться за адресою: 01135, м.Київ, проспект Перемоги, 14, к. 103. Тел. (044) 351-44-09).
Разом з тим, начальник Держуправління рибохорони зазначив, що при забороненому лові, перебуваючи на човні, на правопорушника складатиметься протокол та вилучатимуться знаряддя незаконного лову, включаючи й човен, який до рішення суду перебуватиме на штрафному майданчику.
Під час цієї зустрічі обго­ворювалося питання про можливість «Громади рибалок» нашого району щодо отримання водойм під ведення любительського та спортивного рибальства членами організації, на що «громадівці» отримали позитивні відповіді.
Отже, Новоград-Волинська міськрайонна організація «Громада рибалок» і надалі проводитиме ефективні заходи щодо боротьби з браконьєрством на наших водоймищах. Планується і проведення осіннього зариблення Случі, відкриття гуртка з риболовецької майстерності, проведення акції «Чистий берег» та інші заходи, згідно зі статутними завданнями організації.
* * *

У попередніх числах газети «Звягель» у матеріалі «Нічний рейд» ішлося про перетрубації в державній службі рибохорони. Саме в цей час на водоймищах почастішали випадки браконьєрства. До редакції про це дзвонили новоград-волинці. Зверталися вони й безпосередньо до В.Ю. Петренка, начальника Держруправління рибохорони області, і, начебто, з його боку не було реакції. Щоб з’ясувати ситуацію, ми по телефону звернулися до нього.
— Володимире Юрійовичу, Вам щось відомо про браконьєрство на Случі?
— Нам неодноразово дзвонили, ми виїжджали на місце, але нікого виявлено не було.
— Але нам часто дзвонять до редакції рибалки і повідомляють, що браконьєрів на річках знову побільшало.
— Якщо у вас і справді буде правдива інформація щодо проявів браконьєрства, — дзвоніть. Можете також задіювати і працівників міліції.
— Коли на місце старого рибінспектора прийде новий?
— Новий рибінспектор уже незабаром приступить до роботи. А з часом додамо ще одну людину. Разом з тим, ми готові співпрацювати і з пресою, і з «Громадою рибалок».
* * *

Що ж, сподіваємося, що найближчим часом новоград-волинці побачать позитивну роботу нової рибінспекції і проявів браконьєрства поменшає.
Підготував Микола МАРУСЯК