Роби, як олімпієць!

Роби, як олімпієць!

Під таким гаслом 12 лютого у відділенні важкої атлетики Новоград-Волинської ДЮСШ, у новому залі, що по вулиці Соборності, 7, відбулося показове тренування, згідно із всеукраїнським проектом Національного олімпійського комітету «DO like OLYMPIANS».
«DO like OLYMPIANS» — черговий всеукраїнський проект Національного олімпійського комітету, що реалізується спільно із «The Coca-Cola Foundation». Головна мета цього проекту — привернення уваги дітей до активного та здорового способу життя й олімпійського руху. Проект включає у себе проведення уроку з олімпійцем, розминку з учнями та майстер-клас від олімпійця.
Не залишились осторонь від цього проекту і новоград-волинські важкоатлети.
— Ми не змогли запросити до нашого міста олімпійських чемпіонів, бо це не так просто, але ми вирішили своїми силами провести цей дуже корисний урок, — говорить тренер-викладач місцевої ДЮСШ Валерій ПОСТІЖЕНКО. — У рамках проекту ми показали дітям відеоролики, що містили інформацію про комплекс вправ, які розробила уславлена гімнастка Ганна Безсонова. Також вихованці відділення важкої атлетики переглянули відео із олімпійськими чемпіонами та призерами Олександром Усиком, Олексієм Торохтієм, Інною Осипенко-Радомською, Ганною Сорокіною, Валерієм Гончаровим. Кумиром для всього відділення важкої атлетики є Олексій Торохтій. Вправи з відеоуроків Торохтія спробували повторити учасники чемпіонатів України (але, звісно, з меншою вагою штанги) Денис Юрін, Олег Мусієв та Олег Ніколаєнко. Цей урок виявився дуже цікавим, особливо для новачків. Діти побачили, як потрібно прагнути до спортивних вершин, як долучатись до здорового способу життя.
Олег БРЮХАНОВ