Після інциденту з пільговим проїздом військових у Новограді чиновники забили на сполох

Як повідомляє «Журнал Житомира» з посиланням на прес-службу ОДА, після інциденту з пільговим проїздом військових у Новограді в обласному центрі чиновники зустрілися з перевізниками. 21 квітня відбулася нарада, у якій взяли участь заступники голови ОДА Ярослав Лагута та В’ячеслав Поліщук, керівники профільних служб, відомств і перевізники.
Нагадаємо, минулого тижня на автобусному маршруті «Новоград-Волинський-Київ» водій автобуса відмовився провезти за пільговим проїзним документом учасника АТО з інвалідністю, спираючись на застарілі норми законодавства. Як виявилося, подібні інциденти зараз непоодинокі, тому новина швидко облетіла ЗМІ й змусила суспільство заговорити про проблеми учасників бойових дій.
— Ми не знімаємо з себе відповідальності, а миттєво реагуємо на подібні випадки. Тому прошу, щойно хтось стикається з аналогічними ситуаціями, повідомляйте про це у письмових зверненнях. Переконаний, що цьому випадку можна було б запобігти, якщо б про нього одразу повідомили представникам влади, — зазначив заступник голови ОДА В’ячеслав Поліщук. І додав, що влада тримає ситуацію на контролі.
Перевізник Валерій Чутлашвилі, на маршруті якого стався інцидент, заявив, що обурений поведінкою свого співробітника. Він повідомив, що попросив вибачення в учасника АТО та ознайомив підлеглих зі змінами у правилах перевезення учасників бойових дій. Також перевізник запевнив, що відтепер у підпорядкованих йому автобусах будуть зазначені номери телефонів, за якими можна звернутися у конфліктних випадках.
Як повідомила директор департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Галина Корінна, у Житомирську область наразі повернулися 2962 демобілізованих, 2017 — визнані учасниками АТО, а 1101 — учасниками бойових дій. Враховуючи це, потреба у пільговому перевезенні військовослужбовців набуває ще більшої актуальності.
Учасники наради обговорили проект Меморандуму про співробітництво у сфері надання послуг пасажирських перевезень у Житомирській області. На думку представників влади та перевізників, меморандум має запобігти повторенню некоректних ситуацій з пільговиками громадського транспорту на Житомирщині.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК