ПЕГАСІВ ЖИТОМИРЩИНИ ОСІДЛАЮТЬ ПИСЬМЕННИКИ КИЄВА ТА ЛЬВОВА

ПЕГАСІВ ЖИТОМИРЩИНИ ОСІДЛАЮТЬ ПИСЬМЕННИКИ КИЄВА ТА ЛЬВОВА

\"ПЕГАСІВЗ 28 по 29 листопада містами Житомирщини подорожуватимуть відомі українські письменники Андрій Курков, Андрій Кокотюха, Галина Вдовиченко. Майстри художнього слова розповідатимуть про сучасне літературне життя, про власну участь у літературному процесі, який, на жаль, охоплює тільки мегаполіси — та й то, переважно ті, де є певний сектор свідомо налаштованої «української» аудиторії. Також виступатимуть директор київського видавництва «Нора-Друк» Елеонора Сімонова (на фото) та член оргкомітету літературного конкурсу «Коронація слова» Микола Кравченко — люди, що активно сприяють популяризації сучасної української літератури.
Якщо апелювати до поділу літератури на масову та не масову, то тур по Житомирщині відбудеться за участі представників саме масової літератури. Термін «масова література» – означає, що споживачами запропонованої книги може бути кожен, хто хоч щось читає. Тому протягом туру українські письменники популяризуватимуть нашу літературу, намагатимуться донести до людей ціннісне значення читання.
\"ПЕГАСІВПисьменники, які братимуть участь у турі, є учасниками багатьох літературних конкурсів. На сьогодні творчий доробок Андрія Кокотюхи нараховує 26 книжок. Серед них: «Шукачі скарбів», «Темна вода», «Легенда про безголового», «Повзе змія», «Живий звук» тощо. За роман «Темна вода» в 2006 р. Андрію Кокотюсі журі літературного конкурсу «Коронація слова» вручили гран-прі.
\"ПЕГАСІВЗдобув також величезну кількість нагород у літературній галузі. В тому числі, щорічні нагороди у літературному конкурсі «Коронація слова», премію кінофестивалю «Відкрита ніч» — за кращу публікацію про фестиваль (2002 р.), нагрудний знак «За зразкову службу у внутрішніх військах МВС України», (2002 р.), диплом ХІ Форуму видавців у Львові «Кращий журналіст, який пише на книжкову тему», (2004).
Твори Андрія Куркова перекладені 32 мовами світу – він відомий за кордоном не менш, ніж в Україні. Нині він є автором 13 романів та 5 книжок для дітей. Серед них: «11 незвичайностей», «Добрий ангел смерті», «Остання любов президента», «Пригоди пустомеликів» (дитяча книжка, ілюстрована відомою українською художницею Євгенією Гапчинською). Роман «Ночной молочник» спершу вийшов російською мовою, але пізніше твір переклали українською.
\"ПЕГАСІВУ вересні 2008 року у видавництві «Нора-Друк» вийшов дебютний роман Галини Вдовиченко «Пів’яблука». Книжка отримала спеціальну відзнаку конкурсу «Коронація слова», яку вперше ввели цього року — «Вибір видавців». Перший тираж книжки розійшовся протягом місяця.
Отже, 28 листопада, о 14 годині, у малій залі міського Палацу культури ім.Лесі Українки чекаємо на сучасних просвітителів з їхніми книжками. Довідки за телефонами: 5-52-12, 5-25-80.