Хроніка 38/2015

НА ЧУЖИХ ВЕЛОСИПЕДАХ ПОЇХАВ… НА РИБАЛКУ
9 вересня у міськвідділ міліції надійшла заява від 62-річного городянина про те, що у нього викрадено два велосипеди. У ході перевірки встановлено, що крадій, шляхом зриву навісного замка з дверей, вночі проник всередину сараю, звідки викрав два велосипеди марок «Мінськ» і «Салют», три рибальські телескопічні вудки з котушками, чим заподіяв потерпілому матеріальної шкоди на 2 тисячі 560 гривень. З місця події вилучено відбитки пальців рук, слід знаряддя зламу. За даним фактом проводиться перевірка — за ст.185 ч.3 КК України.
ПИРІЖКИ БУДУТЬ БЕЗ МАКУ
9 вересня надійшло телефонне повідомлення від оперуповноваженого сектору карного розшуку про те, що у с.Ярунь Новоград-Волинського району виявлено посів маку снотворного.
Працівниками міліції Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області було проведено огляд присадибної ділянки, що належить 58-річній місцевій жительці. Було вилучено до Новоград-Волинського МВ двадцять вісім сухих рослин, ззовні схожих на рослини маку снотворного. Жінка заявила, що вирощувала рослини без мети збуту.
Попередня правова кваліфікація даного злочину — ч.1 ст.310 КК України.
СТРИБОК З БАЛКОНА ЗАКІНЧИВСЯ ТРАГЕДІЄЮ
10 вересня до чергової частини надійшло телефонне повідомлення зі станції швидкої допомоги — медпрацівниками було констатовано смерть чоловіка, який випав з балкона багатоповерхівки.
Як виявилося, мова йде про 33-річного новоград-волинця, який напередодні, разом з родичами, дивився телевізор та близько 22:00 години пішов палити на балкон, де поставив табурет і зістрибнув з балкона третього поверху на бетонні сходинки. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер до приїзду медиків. За життя покійний зловживав спиртними напоями.
Перевірку проводить Новоград-Волинський МВ за ч.1 ст.115 КК України.
ВИКРАВ ГРОШІ У СПІВМЕШКАНКИ
11 вересня до чергової частини із заявою про крадіжку грошей звернулася 41-річна городянка. У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що невідома особа, перебуваючи у будинку потерпілої, вночі викрала гроші у сумі 400 доларів, чим заподіяла потерпілій матеріальну шкоду.
Працівниками сектору дільничних інспекторів міліції встановлено, що злочин скоїв 34-річний безробітний співмешканець заявниці. Правоохоронцями проводяться заходи зі встановлення місцезнаходження підозрюваного. Попередня правова кваліфікація — ст.185 ч.1 КК України.
ЗАЛІЗ У «ДІМ МОЛИТВИ» НЕ ПОМОЛИТИСЯ…
11 вересня до чергової частини звернувся 56-річний чоловік із заявою про крадіжку майна.
Напередодні невідома особа, шляхом віджиму рами вікна, проникла до недобудованого будинку «Дім Молитви» у Пилиповичах, на пров.Шкільному, 8. Звідти із валізи крадій викрав апарат для вимірювання тиску очей та два металеві набори з лінзами, вартістю 23 тисячі гривень. Попередня правова кваліфікація — ст.185 ч.3 КК України.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК

ЗАТРИМАЛИ КРАДІЯ ГОРІЛКИ ПІД ЧАС «ДЕГУСТАЦІЇ» ЗДОБИЧІ
До чергової частини, із заявою про викрадення шести пляшок спиртного, звернулася керуюча місцевого супермаркету. Жінка розповіла, що під час відвантаження товару з автомобіля постачальників невідомий чоловік викрав пляшки з горілкою та втік. Сума збитку склала близько 400 гривень.
Правоохоронці з’ясували, що зовнішня камера відеоспостереження зафільмувала момент вчинення крадіжки. Зловмисника впізнав дільничний інспектор міліції. Ним виявився 34-річний місцевий житель, який неодноразово вчиняв адміністративні правопорушення.
Правоохоронці затримали підозрюваного неподалік — той саме влаштував «дегустацію» спиртних напоїв на лавці у дворі багатоповерхівки. Чоловік у скоєному зізнався та розповів, що чотири пляшки горілки він віддав у якості розрахунку за свій борг. Решту планував розпити із друзями.
— Звягельчанина притягнено до адміністративної відповідальності за розпиття спиртних напоїв у громадському місці, — розповів очільник Новоград-Волинської міліції Сергій Рябошапка. — А от за крадіжку передбачено суворіше покарання. Відповідно до ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України, чоловікові загрожує штраф, громадські роботи, виправні роботи, піврічний арешт або позбавлення волі на строк до 3 років.
ПРАВООХОРОНЦІ ЗНАЙШЛИ НАРКОТИКИ У ЖИТЕЛЯ РАЙОНУ
Оперативники карного розшуку міськвідділу міліції отримали повідомлення про те, що житель села Ярунь у підсобному приміщенні свого домоволодіння може зберігати наркотичні засоби.
Тож під час проведення огляду домоволодіння 35-річного підозрюваного, правоохоронці виявили та вилучили близько 40 мл рідини коричневого кольору, зовні схожої на наркотичний засіб — опій. Речовина зберігалась у медичних шприцах різної ємкості. Також було вилучено концентрат із макової соломи та рослинну суміш коричневого кольору, вагою близько 50 грамів, зовні схожу на макову солому.
Як пояснив господар будинку, наркотичний засіб він зберігав для власного споживання без мети збуту, адже впродовж тривалого часу є наркозалежним. Вилучені речовини направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.
— За вказаним фактом триває розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Відповідно до чинного законодавства, чоловікові може загрожувати покарання як у вигляді штрафу, так і позбавлення волі на строк до 3 років, — прокоментував начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України у Житомирській області Сергій Рябошапка.
АБИ НЕ СТАТИ ЖЕРТВОЮ КРАДІЇВ...
Увечері 10 вересня до міського відділу міліції звернувся 26-річний житель райцентру з заявою про викрадення з його квартири мобільного телефону.
Оглянувши місце події, опитавши заявника та можливих свідків події, правоохоронці встановили, що крадіжку міг вчинити один зі знайомих господаря. Згодом встановили, що кримінальне діяння скоїв 30-річний місцевий житель. У нього вилучили чужий мобільний телефон.
Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чинним законодавством таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.
Шановні громадяни! Не забувайте вчасно подбати про безпеку свого майна. Намагайтеся зберігати цінні речі у недоступних для сторонніх осіб місцях, не запрошуйте малознайомих людей у помешкання. Не забувайте зачиняти двері та вікна. Використовуйте сучасні технічні засоби, які дозволяють надійно захистити оселю від небажаних гостей.
ОХОРОННИК МАГАЗИНУ ПОЦУПИВ ПРОДУКТИ НА 5 ТИСЯЧ
8 вересня до міськвідділу міліції надійшло повідомлення від дирекції мережі супермаркетів про те, що з місцевого магазину упродовж двох місяців було викрадено продукти харчування на загальну суму майже 5 тисяч гривень.
Працівники міліції опитали можливих свідків та очевидців, провели інші спеціальні заходи, у результаті яких встановили, що крадіжку вчинив 21-річний охоронник цього ж закладу. Молодик зізнався у скоєному.
Розпочато розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 80 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 3 років.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції

«SKODA» ВРІЗАЛАСЯ У ВІЗ — Є ПОСТРАЖДАЛІ
14 вересня, близько 20:40, на 238-му км автодороги «Київ-Чоп», поблизу с.Пилиповичі Новоград-Волинського району, сталася аварія, в якій постраждала одна людина.
«Близько 20:40, 14 вересня, на 238-му км автодороги сполученням «Київ-Чоп», поблизу с.Пилиповичі Новоград-Волинського району, водій автомобіля «Skoda», 43-річний житель м.Рівне, здійснив наїзд на гужовий віз, під керуванням 37-річного жителя Новоград-Волинського району, який переїжджав проїжджу частину по пішохідному переходу. Внаслідок ДТП водій гужової повозки отримав тілесні ушкодження та доставлений до медичного закладу», — йдеться у повідомленні.
Житомир.info

У РИБАЛКИ-ЗЛОДІЯ ВИЛУЧИЛИ 50 КГ РИБИ І СІТКИ
13 вересня на території місцевого рибного господарства правоохоронці затримали 43-річного жителя району, який здійснював незаконну риболовлю сітками.
Працівники слідчо-оперативної групи райвідділу вилучили у чоловіка понад 50 кг риби та сітки.
Розпочато розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом або громадськими роботами, або виправними роботами, або піврічним арештом або позбавленням волі на строк до 3 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області