Божевілля під повним Місяцем: рубанина сокирою на Червоноармійській, трагедія на вул.Гордєєва…

Божевілля під повним Місяцем: рубанина сокирою на Червоноармійській, трагедія на вул.Гордєєва…

\"БожевілляЗвістка про те, що в Новограді-Волинському, як кажуть, серед білого дня, на одній із центральних вулиць на перехожого напали з сокирою, швидко облетіла місто. Насамперед, завдяки соцмережам, де невдовзі з’явилося повідомлення наступного змісту (джерело «Вконтакті»): «Сьогодні по вулиці Червоноармійській сталося дещо жахливе. Мужик сокирою зарубав чоловіка... Це сталося прямо на вулиці, нібито, на тротуарі! Жінка, котра це все бачила, одразу втратила свідомість. «Швидка» прилетіла за 1 хвилину. Казали, що чоловік вагою під 100 кг, невисокого зросту, у коричневій куртці. Він підбіг ззаду й обухом ударив по голові, той упав, а жінка почала кричати, мовляв, що ти робиш?..».
Як повідомляють у Новоград-Волинському відділі поліції, було встановлено, що 22.03.2016 року близько 15 год. 30 хв., на перехресті вулиць Житомирська-Червоноармійська, поблизу кафе-бару «Засада», на тротуарі чоловік завдав удару сокирою в область, голови громадянину Ш., 1954 р.н., мешканцю м.Новоград-Волинський, після чого з місця вчинення злочину зник. Із місця пригоди було вилучено сокиру, зразки крові.

Зловмисника невдовзі затримали. Встановлено, що вищевказаний злочин, через неприязні стосунки, вчинив гр.Ш., 1971 р.н., мешканець м.Новоград-Волинський, який у скоєному зізнався, — йдеться в офіційному повідомленні Новоград-Волинського відділу поліції.
За даним фактом ведеться перевірка за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.15 ч.2, ст.115 ч.1 КК України.
Постраждалий із тілесними ушкодженнями у вигляді рубленої рани голови, у стані коми, був доставлений до реанімаційного відділення Новоград-Волинського міськрайТМО. Як повідомили газеті «Звягель» у четвер, 24 березня, він і далі перебуває у стані мозкової коми, у вкрай важкому стані.
А 20 березня, о 19 год. 50 хв., до чергової частини Новоград-Волинського ВП ГУ Національної поліції надійшло телефонне повідомлення про те, що в будинку по вул.Гордєєва покінчив життя самогубством через повішання неповнолітній І., 1999 р.н.
Юнак перебував на обліку як неповнолітній, засуджений судом до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, виховувався в повній сім’ї, сім’я на обліку у службі у справах дітей Новоград-Волинської міської ради не перебувала, — повідомляють правохоронці.
На місці події встановлено, що за відсутності батьків неповнолітнього, той залишився в будинку сам. Прийшовши додому, його мати виявила, що двері будинку, в якому вони проживають, зачинені зсередини. У присутності сусідів двері відчинили і побачили, що у вітальні будинку, на міжкімнатних дверях, за допомогою зашморгу, який був зроблений зі спортивних штанів, повісився її син… За місцем проживання юнака записки та його мобільного телефону не виявлено.
Перевірку за даним кримінальним правопорушенням за ст.115 ч.1 КК України проводить Новоград-Волинський ВП ГУ Національної поліції.
…23 березня спостерігався повний Місяць. А це небесне тіло, як стверджують науковці, має здатність впливати на поведінку людей і тварин, робити її непередбачуваною. Як підтвердження — ще одне повідомлення від користувача соцмережі «Вконтакті», що з’явилося вночі проти четверга: «Вночі, близько 12 годин, на перехресті біля технікуму чоловік притягнув пса за горло (ймовірно, вже задушеного). Із незрозумілими криками поклав його у центрі на перехресті доріг і, продовжуючи щось кричати, перерубав псу голову й пішов у бік лікарні. При собі у нього була сокира і дерев’яна колодка»…
Олег БРЮХАНОВ