ПЕРЕВІЗНИКІВ ПОЗБАВЛЯЮТЬ ЛІЦЕНЗІЙ

З 01.06.2009 року по 30.06.2009 року на території Держави проводився комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Автобус-2009», метою даних заходів було посилити контроль за технічним станом транспортних засобів, що експлуатуються на вулично-шляховій мережі та займаються перевезеннями пасажирів за маршрутами та на замовлення, попередження аварійності на пасажирському автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв.
На території м.Новоград-Волинський та району нараховується 27 пасажироперевізників та одне ТОВ «Новоградтранссервіс», що займаються перевезеннями пасажирів на маршрутах та на замовлення.
Під час проведення профілактичних заходів «Автобус-2009» працівниками Новоград-Волинського ВДАІ було проведено перевірки вищевказаних автогосподарств на предмет дотримання останніми ліцензійних умов стосовно пасажирських перевезень. Під час проведення профілактичних заходів «Автобус-2009» працівниками Новоград-Волинського ВДАІ оглянуто 223 автобуси, з технічними несправностями до експлуатації допущено 43 автобуси, з них:

  • із несправними аварійними виходами — 8;

  • незаконно встановленими додатковими місцями для сидіння — 7;

  • встановленим газовим обладнанням з порушенням чинного законодавства — 4;

  • встановленим зчіпним пристроєм для буксирування причепів будь-якого типу або багажником;

  • не передбачених технічною документацією — 9;

  • перевищення встановленої швидкості руху — 16;

  • порушення правил руху через залізничні переїзди — 3;

  • відсутність дозвільних документів на перевезення пасажирів — 6;

  • без проходження водієм медичного огляду — 2;

  • без контролю технічного стану автобуса — 2;

  • зберігання автобуса поза встановленим місцем стоянки — 2.


На посадових осіб за випуск на лінію технічно несправних транспортних засобів (автобусів) за ст.128 КУпАП складено — 8 адмінпротоколів, за невиконання вимог припису ДАІ до адмінвідповідальності за ст.188-28 КУпАП притягнено три посадові особи. Заборонено експлуатацію автобусів із тимчасовим вилученням талона про проходження ДТО-18, тимчасово вилучено ліцензійних карток — 1.
За невиконання ліцензійних умов ліцензіатами, працівниками Новоград-Волинського ВДАІ до Головтрансінспекції направлено два подання щодо позбавлення ліцензій, а саме: ПП Соколовський П.Ф., та ПП Харитич С.А.
ПП Соколовський П.Ф. займається перевезеннями пасажирів на замовлення, у порушення ліцензійних умов автобуси ліцензіатом зберігаються поза встановленим місцем стоянки, згідно договору оренди, не розроблено та не виконуються графіки ТО-1, ТО-2, звірка з порушень ПДР з органами ДАІ не проводиться, до експлуатації допускаються автобуси з технічними несправностями, що загрожують безпеці дорожнього руху, автобуси на ДТО ПП Соколовським П.Ф. подаються не своєчасно. ПП Харитич С.А. займається перевезеннями пасажирів на маршрутах, у порушення ліцензійних умов автобуси перед виїздом на лінію автомеханіком не перевіряються, а тільки ставиться відмітка, підпис автомеханіка в шляховому листі, відмітка лікаря проставляється при поверненні автобусів у гараж, а не перед виїздом на лінію, розроблено, але не виконуються, графіки ТО-1, ТО-2, звірка з порушень ПДР з органами ДАІ не проводиться, до експлуатації допускаються автобуси з технічними несправностями, що загрожують безпеці дорожнього руху, автобуси на ДТО подаються не своєчасно.
О.ПАВЛЮК, начальник Новоград-Волинського ВДАІ УМВС України в Житомирській області, підполковник міліції