ХРОНИКА 27/2009

10 ДІБ — ЗА «ГАРЯЧЕ» СЛІВЦЕ
10 діб адмінарешту за рішенням суду (ст.173 КУпАП Дрібне хуліганство) відсидить 36-річний житель с.Гульськ. Гр.Б. ніде не працює, проживає разом з матір’ю. Повернувшись додому близько півночі напідпитку, син влаштував з літньою жінкою сварку, вимагаючи гроші на пляшку, під час якої висловлювався нецензурною лайкою, ображаючи матір, яка дала йому життя. У відповідь на відмову жінка отримала ляпаса. Поки мати приходила до тями, син взяв гроші на випивку і пішов з дому.
БРАКОНЬЄР З ХАРАКТЕРОМ
13 червня інспектори рибоохорони у с.Чижівка на р.Случ виявили чоловіка, який виставляв на річці заборонені знаряддя вилову риби, — «фартушки». На вимогу інспекторів вийти на берег чоловік не реагував, натомість продовжував свою справу. Рибінспекторам довелося викликати правоохоронців. На вимогу правоохоронців, які прибули за вказаною адресою, рибалка-порушник вийшов на берег. Браконьєром виявився 39-річний житель м.Малин, який приїхав відвідати рідню, а заодно і «порибалити». На чоловіка складено адмінпротокол за ст.85 ч.4 КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу», а «фартушки» вилучено.
ДИСКОТАНЦЮРИСТИ-ХУЛІГАНИ
13 червня до чергової частини МВ зателефонувала 70-річна жителька с.Стрієва, яка повідомила, що невідомі пошкодили її дерев’яну огорожу. Пошкодження жінка виявила вранці, коли вийшла на вулицю.
Кривдниками бабусі виявилися троє 16-річних жителів с.Сусли, які напередодні, близько 01.00 год., прийшли у с.Стрієва на дискотеку. Потанцювати підліткам не вдалося, так як Будинок культури вже був зачинений. Повертаючись додому, на згадку про свій невдалий візит, хлопчаки підійшли до огорожі літньої жінки та почали її ламати. Відірвані штахети парубки покидали під огорожею. Чому саме хлопці вирішили так «відірватися», хулігани відповіли: «Не знаємо».
На підлітків складені адмінматеріали за ст.173 КУпАП «Дрібне хуліганство», а батьків притягнуто до відповідальності за ст.184 КУпАП за неналежне виховання. Протоколи направлені до суду, котрий визначить міру покарання для дітей та їх батьків.
МОБІЛЬНА ЗЛОДІЙКА
25 червня до міськвідділу міліції із заявою про крадіжку чотирьох мобільних телефонів звернувся житель міста. Заявник з друзями відпочивали на річці. Загальна сума викраденого становить близько 4000 грн.
За підозрою у скоєнні даної крадіжки оперативники сектору карного розшуку затримали двох місцевих дівчат. Подруги, які «вчасно» опинилися біля відпочиваючих, поки ті купалися, обнишпорили пакети, де потерпілі залишили мобільники. Одна із затриманих, 18-річна Олена, раніше судима за аналогічний злочин. На рахунку дівчини десяток викрадених телефонів. Збути поцуплене дівчата не встигли. У дівчини правоохоронці вилучили три телефони. У 23-річної подруги Олени оперативники виявили четвертий. Зібрані матеріали передані у слідство для порушення кримінальної справи за ст.185 КК України «Крадіжка».
А.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ, ст.лейтенант міліції