ЗВЯГЕЛЬЧАНИН — НА ФЕСТИВАЛІ СИЛИ

ЗВЯГЕЛЬЧАНИН — НА ФЕСТИВАЛІ СИЛИ

Здавна людство вражала фізична сила. Згадайте, як у літописах описували подвиги богатирів, їхню міць, відвагу і велич. І нині чимало глядачів збирається на різноманітних турнірах, де виступають силачі. Часто учасником подібних турнірів є наш земляк Олександр Дідовець. Ось і цього разу уславлений гирьовик повернувся з Мінська, де пройшов Міжнародний фестиваль гирьового спорту, особливістю якого є підняття гирі нетрадиційним способом. Нагадаю, що класичних видів є два — поштовх і ривок, а тут кожен придумував собі виступи.
Розповідає О.Дідовець:
— Я виконував таку вправу: дві гирі по 24 кг ставлю одна на одну, беру на пряму руку і балансую на розкритій долоні. Мій результат — 14 секунд — зафіксували як рекорд, хоча, признаюся, на тренуваннях показував і 20 секунд. Що ж, буде нагода покращити свій рекорд наступного року.
— Які ваші враження від фестивалю?
— Чесно кажучи, очікував більшого… Деякі виступи, як на мене, взагалі викликали подив, до прикладу — один чолов’яга протягом 15 хвилин перекидав 16-кілограмову гирю з руки в руку, до чого воно?.. По-справжньому порадував виступ тернополянина І.Дутчишина, спортсмен з двома гирями по 16 кг перестрибував через стіл, за хвилину зробив це 13 разів. Це, я розумію, рівень!
Як би там не було, але всі ці вправи фіксувалися організаторами і занесені в Міжнародну книгу рекордів гирьового спорту. Рекордсмени, і в тому числі я, одержали пам’ятні призи.
Тож, особисто для мене — це добрий стимул для подальшого самовдосконалення.
Олександр ГЕМБАРСЬКИЙ