ВИЙШЛИ НА ФІНІШНУ ПРЯМУ

Добігає до фінішу чемпіонат Житомирщини з футболу серед команд вищої ліги. Зіграні матчі передостаннього туру. Гравці ФК «Звягель-750» проводили гру на виїзді в смт. Романів проти місцевого клубу «Зоря-Енергія», що посідає місце внизу турнірної таблиці. Однак, не зважаючи на місце аутсайдера, саме романівці зуміли в другому колі відібрати очки в обох коростенських команд, виступаючи у власних стінах, зігравши з ними обома унічию 1:1. Від кінцевого результату для ФК «Звягель-750» залежало багато, адже був шанс, у разі вдалого результату у вигляді перемоги, посперечатись за найвищу сходинку турнірної таблиці з ФК «Хіммаш». Склад звягельчан був не оптимальним, з різних причин у складі були відсутні Ю.Галюк, Р.Весельський, Д.Ржондковський, тож гравцям резерву був наданий шанс довести свою футбольну спроможність для гри в основі клубу. З початку матчу новоград-волинці захопили ініціативу, намагаючись вирішити питання голу якомога швидше. Масовані атаки врешті-решт принесли результат. Після подачі чергового кутового, що виконав Я.Корнійчук, наш центрфорвард Ю.Перін у високому стрибку головою перевів м’яч у сітку воріт господарів. Провівши за інерцією ще декілька атак, які втім завершилися безрезультативно, звягельчани чомусь відкотились в оборону, віддавши ініціативу команді господарів. І гравці ФК «Зоря-Енергія» через десять хвилин після пропущеного голу скористались таким подарунком.
Після помилки звягельських захисників у створенні положення «поза грою» романівці забили гол у відповідь. До кінця першого тайму господарі ще мали декілька шансів, щоб забити м’яч у сітку воріт гостьового клубу, однак голкіпер М.Дубров зіграв надійно. Тож рахунок першого тайму нічийний — 1:1. По перерві обидва клуби значно знизили темп матчу, створивши надійні заслони біля власних воріт, вони довели матч до фінального свистка. Отже нічия — 1:1.
Це був перший нічийний результат ФК «Звягель-750» у всіх іграх сезону 2009. Крім цього матчу, були зіграні ще дві гри. Так, лідер чемпіонату ФК «Хіммаш» вдома з рахунком 4:0 переміг ФК «Бердичів» і ще більше зміцнив своє турнірне становище, довівши свою перемогу над найближчими переслідувачами, а саме над ФК «Звягель-750» до п’яти очок. ФК «Легіон» задовольнився нічийним результатом 0:0 у грі проти ФК «Коростень». Тож саме новоград-волинці, житомиряни та коростенці мають шанси посісти призові місця, все стане зрозуміло після закінчення матчів останнього туру, що будуть проведені у найближчу суботу. Наші земляки проведуть свій останній матч чемпіонату на виїзді проти ФК «Хіммаш», якому поступились у грі першого кола на власному полі з рахунком 0:2. У наших гравців, котрі на кожен поєдинок виходять грати лише на перемогу, є шанс взяти реванш. Тож побажаємо їм вдалого результату.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ