СТАРТ КУПАЛЬНОГО СЕЗОНУ В БАСЕЙНІ ТЕХНІКУМУ ВІДКЛАДАЄТЬСЯ

Для сотень новоград-волинців — любителів водних процедур — стало гарною традицією в холодну пору року користуватися послугами басейну, що розташований у спортивному комплексі при промислово-економічному технікумі. Проте, цьогоріч купальний сезон у басейні під загрозою зриву — принаймні 1 листопада, як це було у попередні роки, басейн роботу точно не розпочне.
Таку невтішну інформацію кореспонденту «ЗІ» надав директор промислово-економічного технікуму Вадим Сімчук, до якого ми звернулися за коментарем ситуації, реагуючи на звернення городян. Дехто з них, певно, чув відгомін проблеми, а відтак — цікавиться, коли ж нарешті чекати на початок роботи басейну.
Як пояснив Вадим Сімчук, невизначеність щодо басейну пов’язана із подорожчанням газу, на якому працює котельня технікуму. Судіть самі — на обігрів спорткомплексу (частиною якого є басейн) під час опалювального сезону йде близько 30% від загальної суми, що витрачається на опалення усіх навчальних і господарських приміщень технікуму. У попередні роки, коли газ був дешевший, ці витрати не так сильно обтяжували навчальний заклад. Але зростання ціни на блакитне паливо, що відбулося ще з 1 січня 2009 року, одразу ж різко вдарило по фінансовому становищі технікуму. Прийшлося сплатити за газ додаткових 200 тисяч гривень, щоб погасити заборгованість за лютий-березень поточного року. А міністерство освіти компенсувало тільки 30 тисяч.
До речі, станом на 19 жовтня у промислово-економічному технікумі все ще не розпочався опалювальний сезон. Утім, директор закладу Вадим Сімчук запевнив, що цю проблему протягом тижня буде вирішено. От тільки з басейном доведеться зачекати. Скільки — наразі це питання залишається без відповіді.
— Всі підготовчі й ремонтні роботи у спортивному комплексі виконані. Якби у фінансовому плані було все гаразд, то ми б як зазвичай розпочали сезон 1 листопада, — розповідає Вадим Сімчук, — Але справа в тім, що на опалення навчальних приміщень технікуму за нинішньої вартості газу потрібно близько 100 тисяч гривень щомісяця. А в нас до нового року (а це — понад два місяці) є на ці цілі всього 120 тисяч. От і виходить, що витрачатися на експлуатацію басейну за таких умов ми аж ніяк не можемо.
— Хоча дуже б хотіли все ж відкрити басейн для відвідувачів, — додає директор технікуму, — адже його послугами стабільно користується багато новоград-волинців: і дорослі, й діти, не бракує й колективних заявок від навчальних закладів, установ, підприємств. Тож, сподіваємося на профільне міністерство. Не виключено, що звернемося по допомогу до Голови Верховної Ради України. І як тільки з’явиться фінансова можливість, басейн одразу ж відновить роботу, — запевнив директор НВПЕТ Вадим Сімчук.
Олег БРЮХАНОВ