«ВПАРЮЮТЬ» ПРОСТРОЧЕНЕ

Не ведися на ціну — дивись на термін придатності! Так і хочеться таке гасло вивісити перед входом у місцеві магазини. Звісно, що грішать торгівлею простроченими продуктами далеко не скрізь. Але, через недобросовісність одних, тінь недовіри може лягти й на інших.
Так, в одному з магазинів, що по центральній вулиці, торгують пивом, термін придатності до вживання якого сплив ще п’ять місяців тому. Щоб швидше сплавити, застосували перевірену наживку — ціну. При тому, що за літр пива здебільшого правлять у межах 6-8 гривень, ця «літруха» хмільного напою престижної марки коштує всього 4 гривні. «Круто!», — може, хтось подумає. Але на етикетці зазначено: вжити до… жовтня минулого року.
Про такі випадки треба б повідомляти у відділ торгівлі міської ради чи в санстанцію. Але в більшості люди поводяться пасивно — не хочуть ні з ким зв’язуватися. Таким чином прояви недобросовісного відношення до покупців минають безкарно.
* * *

Активісти руху «Пиво — всьому голова» різко засудили власників тих магазинів, які намагаються сплавити прострочене пиво неуважним любителям цього смачного й корисного хмільного напою.
Олег БРЮХАНОВ