ХРОНІКА 6/2011

НАРКОТОРГОВЦЯ СПІЙМАЛИ «НА ГАРЯЧОМУ»
Оперативники карного розшуку Новоград-Волинського МВ затримали жителя с.Таращанка під час продажу близько 10 грамів наркотичного засобу канабіс (марихуана). Чоловік приторговував зіллям з порогу свого будинку. В процесі обшуку у нього було виявлено ще близько 20 грамів готової наркосуміші.
26-річний чоловік зізнався, що виростив рослини коноплі минулого року на власній присадибній ділянці. Восени зілля висушив, подрібнив і розфасував у поліетиленові пакети, щоб продати. У такий спосіб батько, котрий виховує дворічну дитину, вирішив покращити своє матеріальне становище.
Наразі «ділок»-невдаха перебуває під вартою. Відносно нього порушено кримінальну справу. За незаконне виробництво, виготовлення, зберігання чи збут наркозасобів (ст.307 КК), затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Подальшу його долю вирішуватиме суд.
ПІДСУМКИ ОПЕРАЦІЇ «ЗБРОЯ І ВИБУХІВКА»
Протягом минулого тижня правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на виявлення і вилучення з нелегального обігу незареєстрованої зброї, набоїв та вибухівки.
Як розповів начальник кримінальної міліції Андрій Подік, під час проведення операції з незаконного обігу правоохоронцями вилучено 4 гладкоствольні рушниці, 45 набоїв, перевірено за місцем проживання 150 власників зброї, 5 об’єктів дозвільної системи, порушено 2 кримінальні справи.
Так, 18-річний житель с.Романівка на власній присадибній ділянці прикопав вибуховий пристрій, гранату Ф-1. Молодик розповів, що знайшов вибухівку випадково, але нікому про знахідку не повідомляв. Закопував у землю з думкою, що така «штука» може пригодитися. Для чого хлопцеві граната, — йому доведеться пояснювати слідчим, оскільки проти нього порушено кримінальну справу.
20 набоїв оперативники виявили та вилучили у раніше судимого уродженця Донецької області, котрий проживає у м.Новоград-Волинський. За словами 53-річного затриманого, набої він знайшов ще у минулому році, коли їздив збирати гриби у с.Олександрівка.
За даним фактом проводять розслідування правоохоронці. «Забудькуватому набоєносцю» за ст.263 КК України загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
Анна ВЛАСЮК, помічник начальника Новоград-Волинського МВ, ст. л-нт міліції