З ЛЮДЬМИ І ДЛЯ ЛЮДЕЙ

З ЛЮДЬМИ І ДЛЯ ЛЮДЕЙ

Минув рік відтоді, як ми ­обрали депутатів до рад різних рівнів. За цей час вже можна підвести певні підсумки роботи наших обранців. І наступна розповідь — про депутата обласної ради Юрія Рувимовича Вайсберга. Він балотувався і обраний депутатом обласної ради по Ярунському виборчому округу від Партії регіонів.
Це — людина потужного потенціалу, високого інтелекту, великої доброзичливості і сердечності, принциповості. Він багато років підтверджував своєю працею, перебуваючи на посадах головного лікаря Ярунської дільничної лікарні, Новоград-Волинського ТМО. В народі кажуть: «Не посада красить людину, а людина посаду». Це — про нього, Юрія Рувимовича. Бо скільки жінок з району, міста, сусідніх районів із великою теплотою і вдячністю згадують ті дні, години, коли народжували своїх малят при допомозі лікаря Вайсберга. І ота теплота, аура, що йде від них, дає Юрію Рувимовичу сили, здоров’я творити і далі добро.
Бажання стати депутатом обласної ради грунтувалося в нього не на популістських гаслах і загальних фразах про допомогу людям, а на конкретних діях.
За час депутатської діяльності на особистому прийомі у депутата побувало 98 чоловік.
Виборці звертаються із запитаннями, проханнями, пропозиціями.
Так, у Ярунській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів з нового навчального року відділом освіти введено ставку медичної сестри. Приміщення виділено, а обладнання і ліки — відсутні. Тож і вирішив педколектив, з ініціативи директора школи М.Й.Горблюк, звернутися до депутата. І він відгукнувся, допоміг. Допоміг в оснащенні медичного кабінету. В першу чергу — в придбанні медикаментів на невідкладну медичну допомогу, а пізніше — і на меблі та інше медичне обладнання. Провів зустріч із батьками, вчителями, учнями і запевнив, що завжди допомагатиме і підтримуватиме дітей, бо розуміє, що це — майбутнє України, і вони повинні бути здоровими.
Колектив Ярунської дільничної лікарні порадував наданням гуманітарної допомоги у вигляді м’якого інвентаря та медичного ­обладнання на суму близько 20 тисяч гривень, у тому числі і комп’ютером. Зумів допомогти і виборцям села Гірки. На облаштування медичного закладу надано комплект медичного обладнання на суму близько 30 тисяч гривень.
В єдиний день депутата, що проводився у районі в квітні місяці, Ю.Р.Вайсберг вів прийом виборців у селі Токарів.
Тут для місцевої лікарської амбулаторії через гуманітарну допомогу відремонтовано ­автоклав, електрофорез та інше дуже необхідне устаткування, що коштує сьогодні чимало.
Щиросердечно відгукуються і дякують за надану допомогу в лікуванні дитини і сім’я Гончаруків із цього села.
Надано допомогу в безкоштовному лікуванні, як в амбулаторних, так і в стаціонарних умовах, більш як 20 жителям сіл нашого району.
Розглянуто звернення жителів с.Пилиповичі, Токарів, Ярунь стосовно благоустрою та покращання побутових умов сільських громад.
У Гульську виділено 1000 гривень для придбання кардіостимуляторів для жителів села.
Останній із візитів у ­район — проведення зустрічі з керівниками міського та районного відділів охорони здоров’я з питань реформування галузі та покращання медичного обслуговування жителів ­району.
Вирішується питання щодо направлення на роботу головних лікарів у Пилиповицьку і Токарівську сільські амбулаторії.
Перелік добрих справ обласного депутата буде продов­жуватися і надалі. Бо він увесь час — в роботі, у русі.
Про нього говорять: «Меценат району, надзвичайно доброзичлива людина, трудар, впливовий, людина «з великим серцем».
Але хочемо підкреслити, що, крім депутатської діяльності, Юрій Рувимович має велику відповідальну і водночас почесну посаду — головний лікар Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері і дитини. Закладу, про який знають не тільки в Україні, а й далеко за її межами. До речі, він тісно співпрацює з фондом В.Пінчука «Колиска надії», проводить велику просвітницьку роботу.
За свою самовіддану працю Юрій Рувимович нагороджений орденом «За заслуги ІІІ ступеню», удостоєний звання «Заслужений лікар України», має багато інших нагород.
Але він працює не задля нагороди. Його турбота — народження і здоров’я дітей, надання медичної та спонсорської допомоги — зразок справжнього виконання обов’язку лікаря перед своїми виборцями.
А головна його нагорода — це вдячність тих, кому він зумів допомогти, це — молоде здорове покоління нації, щасливі очі матерів.
І його передвиборний девіз «Почую та допоможу» став відомим не тільки в районі і, зокрема, в Ярунському виборчому окрузі, а й по всій Житомирщині.
Ось і сьогодні, перебуваючи у Новограді-Волинському, як депутат, веде прийом виборців і зауважує, що не всі, кому потрібна допомога, змогли приїхати з віддалених сіл району у громадську приймальню Партії регіонів. А тому ­висловив пропозицію всім, хто потребує його допомоги, можна звернутися за телефонами: 0412-41-67-20, 050-463-33-14.
Ну що можна до цього додати. Ось така щирість, така висока відповідальність депутата, його життєве кредо.
А від вдячних виборців, матерів, дітей, від щасливих родин ми говоримо Вам, Юрію Рувимовичу, слова великої вдячності та бажаємо успіхів у всіх починаннях!
За дорученням виборців району
Галина ПОДРАН, секретар районної організації Партії регіонів,
В.АЛЕКСІЙЧУК, депутат районної ради