ГОЛОВНА ПРИЧИНА ПОЖЕЖІ — ЦИГАРКА

Закінчився 2011 рік, який був не з легких для нашого підрозділу.
Так, протягом минулого року на території міста Новограда-Волинського та у сільських населених пунктах району сталось 157 пожеж, у місті — 52, 105 — у сільській місцевості. На пожежах загинуло вісім наших земляків — два загиблих проживали у місті, шестеро — у сільських населених пунктах. Основною причиною загибелі людей під час пожеж було необережне поводження з вогнем, куріння у стані алкогольного сп’яніння.
Основними причинами виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем, (у місті ­— 33 пожежі, район — 36), порушення правил пожежної безпеки при монтажі й експлуатації електромереж — 10 випадків у місті (26 — у районі), порушення правил влаштування та експлуатації опалювальних приладів — 4 випадки у місті (18 — у районі). Внаслідок виникнення грози — 4, підпалів — 2 у місті (2 — у районі) та інші випадки — 2 у місті (4 — у районі). З причини дитячих пустощів з вогнем зафіксовано 9 пожеж.
Шановні громадяни! Не перевантажуйте електромережі у своїх помешканнях, не влаштовуйте саморобні електромережі, особливо в підвальних приміщеннях, не кидайте з балконів недопалки цигарок, дотримуйтесь правил користування газовими приладами та не дозволяйте користуватися ними дітям, ­застосовуйте в електрозахисті електролічильників тільки стандартні запобіжники.
ПАМ’ЯТАЙТЕ! ДОТРИМАННЯ НЕСКЛАДНИХ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ В ПОБУТІ ЗБЕРЕЖЕ ВАШІ ОСЕЛІ ВІД ВОГНЯНОГО ЛИХА!
А.НАУМЕЦЬ, начальник СДПЧ-10