ХОЛОДНО, БО ГАЗУ МАЛО. МАЛО ГАЗУ, БО ХОЛОДНО…

На початку цього тижня до редакції «Звягеля» зателефонувала жінка, котра живе на вулиці Переяславській, і розповіла, що в їхньому мікрорайоні час від часу відбувається пониження тиску газу в мережах. Мовляв, котел, що опалює оселю, не запускається, а газовики, яких вона викликала, проблему не усунули…
Коментар щодо цієї ситуації ми отримали у нещодавно призначеного нового начальника Новоград-Волинського управління експлуатації газового господарства Ігоря ЛУЧИЦЬКОГО.

Ігор Леонідович запевнив, що про дану ситуацію відомо в газовому господарстві. «На місце виїжджали спеціалісти, перевірили тиск газу. Він виявився нормальним. Щоб все ж таки з’ясувати, в чому причина того пониження тиску, про яке говорять жителі вулиці, потрібно перевірити якість врізки. Втім, зараз надто несприятливі погодні умови для земляних робіт. Ми пояснили стурбованим абонентам, що треба почекати. Тільки-но покращиться погода, виїде бригада й усуне недоліки, якщо такі є», — запевнив начальник УЕГГ.
Водночас Ігор Лучицький поділився інформацією зі «Звягелем» щодо нештатної ситуації, яка мала місце 31 січня. За його словами, «Львівтрансгаз» додав у блакитне паливо дещо більшу концентрацію компоненту, що спричиняє типовий різкий газовий запах. Взагалі цей компонент для того й додають, щоб люди могли відчути витік газу, адже газ сам по собі запаху не має. Якщо концентрація цього компоненту перевищує нормальну, — газ «смердить» навіть при горінні конфорки. Це спричинило певну паніку серед населення. Тож, довелося задіяти аж 9 аварійних бригад замість 2 — така велика була кількість викликів.
Олег БРЮХАНОВ