Через чемпіонат області — на чемпіонат України

Через чемпіонат області — на чемпіонат України

14-15 вересня в м.Новоград-Волинський у спортивному залі економіко-гуманітарного коледжу відбувся чемпіонат області з важкої атлетики. Змагання пройшли під егідою ГО «Федерація важкої атлетики Житомирської області», головного управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту ОДА та за підтримки Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся» та принесли багато позитивних емоцій як вболівальникам, так і самим учасникам.
«Я радий, що маю можливість привітати учасників змагань, брати участь у формуванні нових спортивних поглядів у молоді, у зростанні нового сильного, спортивного, а значить, і здорового покоління. Адже, як відомо, ніщо так не гартує характер та не зміцнює здоров’я, як спорт. Тож нехай на сьогоднішньому змаганні панує дух свободи, спорту та рівності. І, незалежно від результатів змагань, це буде своя власна перемога для кожного з вас», — з такими словами привітання, відкриваючи змагання, виступив начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту Володимир Гамма.
Далі з привітаннями виступив директор Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся» Володимир Наконечний: «Бажаю кожному з учасників чемпіонату міцного здоров’я, успіхів, яскравих емоцій, високих спортивних досягнень і безперервного руху вперед! Сподіваюся, що цей чемпіонат буде чудовим стимулом молодому поколінню розпочати правильне, здорове життя».
Цікава й запекла боротьба тривала між командами міста Новограда-Волинського та Новоград-Волинського району, в якій перемогли городяни. Загалом же у турнірі брало участь 11 команд. Молоді спортсмени, захоплені ейфорією змагань та жагою до перемоги, радували своїх вболівальників чіткими виконаннями вправ у ривку та поштовху. Місця розподілилися наступним чином: 1 — ДЮСШ (м.Новоград-Волинський); 2 — КДЮСШ «Спартак» (м.Новоград-Волинський); 3 — КДЮСШ «Колос» (Новоград-Волинський р-н); 4 — Ємільчинський р-н; 5 — ДЮСШ «Колос» (Новоград-Волинський р-н); 6 — ДЮСШ (м.Баранівка); 7 — Овруцький р-н; 8 — Попільнянський р-н; 9 — Червоноармійський р-н; 10 — Романівський р-н; 11 — Олевський р-н.
Кращими серед дівчат були: Голуб Вероніка (ДЮСШ, м.Новоград-Волинський) — рекордсменка області, Пилипчук Тетяна, Міліщук Тетяна (всі — КДЮСШ «Колос»). Кращі серед хлопців: Юрін Денис (ДЮСШ, м. Новоград-Волинський) — рекордсмен області, Камшилін Михайло, Іскров Максим (всі ת КДЮСШ «Спартак», м.Новоград-Волинський).
Переможці та учасники змагань були нагороджені грамотами, медалями та цінними подарунками від Благодійного фонду Володимира Литвина. Загалом, змагання пройшли на одному подиху, за результатами яких було сформовано збірну області для участі у чемпіонаті України серед юнаків та дівчат до 13 та до 15 років, який відбудеться 22-26 жовтня у м.Славутич Київської обл.
За підтримку та допомогу у проведенні змагань хочу подякувати директору Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся» Наконечному В.М., директору ЕГК Горбатюку М.Д., начальнику головного управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту облдержадміністрації Гулі Р.М., начальнику управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту міської ради Гаммі В.М., директору ДЮСШ Єрмакову В.П., директору КДЮСШ «Колос» Безпалому А.О. та підприємцям, небайдужим до нашого виду спорту. Особлива подяка від керівництва федерації нашому земляку, людині, яка для розвитку важкої атлетики у нашому краї робить майже неможливе, — Литвину Володимиру Михайловичу. Завдяки йому ми маємо базу для тренувань та потрібний інвентар, тобто все необхідне для оздоровлення дітей та вдосконалення їх спортивної майстерності.
В.ПОСТІЖЕНКО, президент ГО «Федерація важкої атлетики Житомирської області»