Катаракта — це не вирок!

Вже декілька років поспіль у Житомирській області успішно працює найсучасніший очний центр «Клініка Зір». За допомогою до фахівців центру за цей час звернулися тисячі пацієнтів, які отримали не тільки лікування високого рівня, а й людяність і турботу. З нагоди Всесвітнього дня офтальмолога, ми звернулися до провідних спеціалістів клініки з проханням детальніше розповісти про певні види послуг, які надаються.
Говорить головний лікар амбулаторії приватного підприємства «Клініка Зір», окуліст вищої категорії з багаторічним стажем роботи в державних та приватних медичних установах, дійсний член Асоціації офтальмологів України, Європейської та Американської асоціацій катарактальних та рефракційних хірургів — Мартиненко Анатолій Борисович:
«Наш заклад є спеціалізованою структурою, що представляє широкий ряд новітнього діагностичного обладнання; надає повний спектр консервативної та амбулаторної хірургічної допомоги пацієнтам з вадами зору.
З гордістю можемо сказати, що на даний час немає такого очного захворювання, яке б не лікувала наша клініка! Заклад обслуговує не лише жителів України, а й громадян Євросоюзу та США, що безперечно говорить про рівень довіри до кваліфікації нашого персоналу та інструментального забезпечення. Фахівці центру добре відомі не лише в нашій області, а й за її межами.
Нещодавно в нас закінчилася щорічна акція зниження цін для пенсіонерів та інвалідів І, II груп з приводу оперативного лікування катаракти. Я б хотів сьогодні детальніше зупинитися саме на цій очній патології. На жаль, останнім часом вона стає все частішою. Її причини — погана екологія, вік пацієнтів, неякісне харчування, суміжні системні захворювання, такі як діабет, ураження щитовидної залози, судинно-серцева патологія.
Мутніє природна лінза ока — кришталик, людина починає бачити «крізь туман», з часом гострота зору у хворих значно знижується, стає важко розрізняти предмети, а подекуди — навіть самостійно обслуговувати себе.
Зауважуємо, що всі консервативні види лікування — краплі та вітаміни, лише тимчасово призупиняють хворобу, але не позбавляють від неї. Єдиний шлях повного одужання — хірургічне видалення мутного кришталика з заміною його на штучну прозору лінзу.
Наші хірурги входять в когорту найкращих мікрохірургів України, що спеціалізуються на оперативному лікуванні катаракти. Зокрема, Мартиненко Олена Артемівна — легенда житомирської офтальмології. Вісімнадцять років тому вона створила та очолила Житомирський обласний центр мікрохірургії ока, активно суміщала цю посаду з діяльністю обласного офтальмолога, Олена Артемівна — унікальний спеціаліст, вона володіє величезним хірургічним мистецтвом, Наразі продовжує рятувати зір не тільки пацієнтам клініки, а й надає хірургічну допомогу діткам нашого регіону на базі відділення травматології Житомирської обласної дитячої лікарні. Рятує зір після серйозних травм очей, якісно видаляє катаракту не лише літнім людям, а й найменшій малечі. Такі вміння потребують величезної практики та самовідданої праці.
На базі нашої клініки застосовуються сучасні методики ультразвукового та лазерного видалення катаракти, в залежності від виду ураження. В свій час наші спеціалісти одні із перших в Україні оволоділи роботою на цьому сучасному обладнанні. Впевнено можна стверджувати про їхню віртуозність у лікуванні цього захворювання. Хірурги з честю виходять із найскладніших випадків. На першому місці завжди стоїть гарний зір нашого пацієнта!
Сама операція проводиться амбулаторно, вона не потребує госпіталізації, пацієнт знаходиться в клініці в призначений день декілька годин, вже на наступний день може повертатися до звичного способу життя. Пацієнтам пропонуються тільки перевірені закордонні моделі штучних кришталиків. Клініка проводить скрупульозне обстеження, видалення катаракти, на додаток забезпечує всіма необхідними ліками на час операції та на період реабілітації, що значно заощаджує кошти наших хворих.
Пацієнти повинні пам’ятати, що вибір місця та лікаря мають вирішальне значення в успіху хірургічного лікування. Нагадуємо про обережність та виваженість при зверненні про оперативну допомогу. Операція виконується один раз назавжди, виправляти помилки несвідомих та непрофесійних колег завжди дуже важко. Будьте уважні до свого здоров’я!»
Наша адреса: м.Житомир, вул.Москов­ська, 29, тел.: (0412) 42-16-08, (0412) 46-70-17, (094) 915-40-17.