Вимогу відставки — начальнику податкової, міжрайпрокурору і директору сьомої школи

Вимогу відставки — начальнику податкової, міжрайпрокурору і директору сьомої школи

протягом цього тижня висловили лідери штабу національного спротиву, сформованого із представників ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», а також інших, донедавна опозиційних партій і організацій. Групи активістів завітали в робочі кабінети вищезгаданих керівників із вимогами звільнитися із займаних посад, оскільки вони були призначені попередньою владою країни. Було опечатано кабінети головного податківця і прокурора, а також відомчі архіви.
Чим завершиться ця ситуація, — наразі невідомо. У прокуратурі нам відповіли, що з 26 лютого, у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, виконання обов’язків міжрайпрокурора покладено на його заступника. У податковій на даний момент обов’язки начальника виконує перший його заступник.
Відзначимо, що навколо посади директора сьомої школи розгорівся справжній скандал. Ті, хто вимагав усунення Віктора Овдіюка з посади, мотивували своє рішення тим, що людина, яка була членом Партії регіонів, «не має права вчити наших дітей». На захист директора стали освітяни школи. Станом на четвер, 27 лютого, Віктор Овдіюк на запитання «Звягеля» запевнив, що й далі працює на своїй посаді.
Водночас у місті й районі призупинили свою діяльність осередки Партії регіонів, а також депутатські фракції, сформовані з представників цієї партії.
«У зв’язку з ситуацією, яка склалася в Україні, та з метою збереження миру та спокою у місті, рада Новоград-Волинської міської організації Партії регіонів звертається до всіх політичних сил призупинити нагнітання політичної ситуації в місті. У зв’язку з цим, в свою чергу, міська організація Партії регіонів призупиняє свою діяльність. Депутатська фракція Партії регіонів у міській раді саморозпускається. Це рішення прийнято заради стабільності та спокою в місті», — приводить слова вже екс-голови партійного осередку Олега Журбенка відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.
«Про вихід із фракції Партії регіонів написали заяви всі 28 депутатів районної ради», — йдеться у повідомленні сектору інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА.
Олег БРЮХАНОВ