Познайомилися з 82-річним онуком Івана Франка

Познайомилися з 82-річним онуком Івана Франка

Благодійний захід «Величні постаті України: від Кобзаря до Каменяра» відбувся 7-8 червня на батьківщині поета І.Франка, у селі Нагуєвичі. Організатор — міжнародний благодійний фонд національної пам’яті України. Директор фонду Борис Пономаренко запросив на захід і делегацію з батьківщини Лесі Українки — начальника відділу культури міської ради Ларису Заєць та головного режисера «Лесиних джерел» Ірину Панасюк.
Як вони розповіли, на цвинтарі, де поховані батьки Франка, відбулася літургія за участю хору Верьовки, а згодом на концертному майданчику пройшов сольний концерт цього відомого не лише в Україні мистецького колективу. До речі, у Нагуєвичі хор імені Верьовки вирушив одразу по завершенню інавгурації Президента України — того дня він співав Гімн у Верховній Раді.
Наша делегація подарувала у сільську бібліотеку зібрання книжок про Лесю Українку. Побували у музеї Івана Франка, відвідали хатину, де народився Каменяр. Новоград-волинців вразила серйозна організація заходу, представницьке коло учасників. Особливо раділи знайомству із онуком Івана Франка — 82-річним мешканцем Києва, Роландом Франком.
Юлія КЛИМЧУК