Країна починає економити електроенергію. Сидітимемо зі свічками?

Країна починає економити електроенергію. Сидітимемо зі свічками?

Аварія, що виникла на Запорізькій АЕС, а також проблема з паливом на багатьох електростанціях, змушують державу вдаватися до непопулярних рішень — до тимчасового відключення електрики для споживачів.


Саме через це 3 грудня у великому залі міськвиконкому під головуванням Миколи Усенка, першого заступника міського голови, відбувалася нарада з представниками підприємств, шкіл та дошкільних закладів.
Зокрема, присутнім було роз’яснено, що через вищевказані проблеми на електро-станціях, з обмеженням їх потужності, а також з погіршенням погодних умов, можливі несанкціоновані відключення електроенергії. Також було повідомлено, що не виключені і планові відключення: на дві години вранці і на дві — ввечері. Орієнтовно — це може бути із 7 до 11 години та з 17 до 21.
Разом із тим Микола Григорович наголосив, що якщо новоград-волинці ощадливо ставитимуться до енергозбереження, то є можливість уникнути відключень.
Можуть виникнути проблеми і з водопостачанням. Адже після відключення електроенергії потрібно буде близько двох годин, щоб нормалізувати запуск механізмів на Водоканалі.
Представники влади нагадали присутнім і про раціональне використання природного газу, адже і в цій галузі маємо свої негаразди. А ще на природний газ існують певні ліміти, через які не можна переступати.
Тож, доведеться нам, шановні новоград-волинці, економити на всіх енергоресурсах. На жаль, живемо в такий буремний час.
Микола МАРУСЯК