Хроніка 11/2015

ЗАТРИМАЛИ ГРАБІЖНИКА-РЕЦИДИВІСТА
Увечері до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернулася 25-річна жителька району і повідомила, що її щойно пограбував невідомий чоловік.
На місці події жінка розповіла працівникам міліції, що йшла центральною вулицею села, коли зненацька хтось вихопив з її рук мобільний телефон. Вона встигла запам’ятати деякі прикмети нападника.
Згодом оперативники карного розшуку встановили, що до пограбування причетний 29-річний односельчанин заявниці. У нього вилучили викрадене.
Пізніше з’ясувалося, що чоловік має кримінальне минуле. Тепер йому загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ

НА ЖИТОМИРЩИНІ МІЛІЦІЯ РОЗЗБРОЇЛА КІЛЬКА ДЕСЯТКІВ ГРОМАДЯН
За час операції із незаконного обігу вилучено 18 одиниць вогнепальної зброї, в тому числі 6 карабінів, 5 пістолетів, 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї. Крім того, правоохоронці вилучили у полісян 545 набоїв, 4 боєприпаси вибухової дії, 5 вибухових пристроїв, 6 гранат, 0,15 кг вибухової речовини, а також 17 одиниць холодної зброї. За цей час розпочато 39 кримінальних проваджень за фактами незаконного обігу зброї.
Міліція нагадує, що зберігання зброї, боєприпасів та вибухових речовин, знайдених та придбаних за різних обставин, є незаконними. Статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Відповідно до законодавства, особа, яка добровільно здала зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності. Відтак, усі можуть цілком законно та безпечно позбутися предметів, що можуть призвести до біди.
ОБІКРАЛИ ЮВЕЛІРНУ КРАМНИЦЮ
6 березня, вночі, четверо невідомих у масках проникли до магазину в райцентрі Ємільчине і винесли з приміщення сейф із готівкою та ювелірними виробами.
Зі слів власника торговельного закладу, сума завданого збитку становить понад 2 мільйони гривень.
З місця події експерти слідчо-оперативних груп райвідділу та УМВС вилучили слідову інформацію, а також записи камер відеоспостереження.
Нині тривають заходи зі встановлення осіб крадіїв та їх затримання. Розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст.185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області