Коротко...

ВІДБУДЕТЬСЯ МІТИНГ-РЕКВІЄМ, ПРИСВЯЧЕНИЙ РІЧНИЦІ ТРАГІЧНИХ ПОДІЙ У СТЕПАНІВЦІ
11 серпня, о 18:00, у Сквері Слави, біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України», відбудеться мітинг-реквієм, присвячений річниці трагічних подій у Степанівці. Запрошуємо всіх небайдужих долучитися до заходу, в ході якого відбудеться покладання квітів та запалення свічок.
Оргкомітет

У ЛІСАХ ЖИТОМИРЩИНИ ОГОЛОШЕНО НАЙВИЩИЙ РІВЕНЬ ПОЖЕЖНОЇ НЕБЕЗПЕКИ
За даними ДСНС, у першій декаді серпня у Дніпропетровській, Чернігівській, Сумській і Житомирській областях переважатиме надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.
Нагадаємо, при пожежній небезпеці є велика вірогідність займання трави, торфовищ і лісових масивів. Тому рятувальники просять суворо дотримуватися правил безпечного перебування в лісових масивах, щоб відпочинок не перетворився на біду.
Інформація РДА

У СУСІДНІЙ ОБЛАСТІ ВИЯВЛЕНО ВІРУС АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ
Згідно з повідомленням головного управління ветеринарної медицини в Київській області, відповідно до звіту Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної, експертизи №004372 п.н./15 від 28.07.2015 р., підтверджено діагноз на африканську чуму свиней у ПАТ АК «Калита» (смт.Калита Броварського району Київської області).
Головним управлінням у Київській області вживаються заходи, відповідно до вимог Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05.03.2014 р. №81 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 21 березня 2014 р. за №363/25140.
Суб’єктам господарювання, які могли мати господарські зв’язки з вищевказаним господарством (переміщення тварин), рекомендуємо вжити заходів, відповідно до чинного законодавства.
В.ЯНОВИЧ, головний державний інспектор ветмедицини в Житомирській області