Скажений «ГАЗон», або Чому слід бути обережним дорогою на Таращанку!

Цю історію редакції «Звягеля» розповів чоловік, котрий ледве уникнув дорожньо-транспортної пригоди, що могла обернутися жахливими наслідками. Більше того, аби довести, що випадок — не вигаданий, він вказав своє справжнє прізвище і номерний знак свого автомобіля, номер довідки про пошкодження транспортного засобу, яку на його звернення видали працівники ДАІ. Все — заради того, аби вкотре попередити водіїв: навіть, якщо ви дотримуєтеся всіх Правил дорожнього руху, це ще не завжди гарантує вашу безпеку на дорозі…
«29 жовтня, о 18:20, повертаючись із роботи додому в село Красилівку автомобілем «ВАЗ-2107» (АМ0255АВ), на ділянці дороги між селами Маковиці-Таращанка помітив зустрічну машину, яка наближалася на великій швидкості. Я звернув якомога ближче до узбіччя дороги і раптом побачив, що зустрічна машина (а то був «газон» — «ГАЗ-53»), різко повернула у бік моєї машини, обдерла задні дверцята, заднє крило та бампер і помчала далі. Спочатку я розгубився, почав викликати міліцію…
Мені, звичайно, треба було розвернутися і доганяти його, але я був надто шокований цією пригодою, тож став чекати автоінспекцію. Щоправда, вони приїхали, склали протокол, видали довідку №316, обіцяли знайти цього водія.
Минув місяць — його до цих пір не знайшли. Коли я в’їхав у Таращанку, то мені розповіли, що тут часто «гастролює» такий собі шофер, любитель горілочки, їздить на «ГАЗоні», поки не наллє своє черево під горло. Тоді сідає за кермо — і помчав у бік Новограда, розганяючи по кюветах усіх зустрічних. А я не зрозумів, що треба в кювет тікати, бо перший раз таке зі мною сталося!
Отака історія. Я через газету хочу попередити всіх, хто своїм транспортом їде в напрямку Таращанки: будьте особливо уважні, якщо наближається швидкісний зустрічний «ГАЗон». Краще одразу звертайте в кювет, бо буде таке саме і з вами, дорогі читачі.


З повагою Є.ЛОПАТЮК»