У двох жителів Звягельщини вилучили боєприпаси

У двох жителів Звягельщини вилучили боєприпаси

Два десятки набоїв до автомата Калашникова звягельчанин зберігав для продажу. А інший житель райцентру «забув» здати до поліції знайдені гранату «Ф-1» та близько 30 патронів калібру 5,45 мм. За обома фактами нині триває досудове розслідування.


У Новограді-Волинському оперативники підрозділу кримінальної поліції під час проведення оперативно-профілактичних заходів помітили чоловіка, поведінка якого видалася їм підозрілою. Перехожого, як з’ясувалося, 34-річного жителя райцентру, зупинили та виявили, що у нього в кишені знаходяться набої.
За таких обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група Новоград-Волинського відділу поліції, працівники якої вилучили у чоловіка 20 патронів до автомата Калашникова.
Чітко пояснити, звідки у нього боєприпаси, звягельчанин не спромігся. Згодом зізнався, що мав намір їх продати.
А до оселі ще одного 33-річного жителя Новограда-Волинського правоохоронців привела наявна оперативна інформація про можливе зберігання господарем зброї та боєприпасів, тим більше, що він нещодавно повернувся із зони проведення антитерористичної операції.
Під час проведення санкціонованого обшуку квартири звягельчанина поліцейські виявили та вилучили гранату «Ф-1» із запалом та 26 патронів калібру 5,45 мм.
Чоловік заявив, що знайшов боєприпаси поблизу річки та чекав слушної нагоди для добровільної здачі їх у поліцію.
Як повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Сергій Рябошапка, все вилучене нині направлене на експертне дослідження. За вказаними фактами незаконного поводження з боєприпасами (ч.1 ст.263 ККУ) розпочаті кримінальні провадження, у рамках яких поліція встановлює всі обставини та походження гранати та набоїв.
За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 3 до 7 років.
Інна ВОВЧЕНКО, відділ комунікації ГУНП в Житомирській області, капітан поліції