Візьми дитину у родину: у Новограді-Волинському вже є 9 прийомних сімей

Подати милостиню, коли дитина жебракує, — не означає їй допомогти. Прийняти дитину у родину — ось справжня допомога, адже кожна дитина хоче зростати в сім’ї. Це справа кожної людини — допомогти дітям, позбавленим батьківського піклування. І нема більшої нагороди, ніж щасливі очі дитини, які щиро подякують за тепло і любов, які ми здатні їм подарувати.
Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, то альтернативою біологічній родині може бути прийомна сім’я.
Основна мета прийомної сім’ї — тимчасове утримання й виховання дитини, яка приходить у сім’ю з дитячого державного закладу, із кризової сім’ї або з медичної установи.
В умовах прийомної сім’ї дитині надається соцзахист, захист її майнових та житлових прав, догляд, виховання, корекція розвитку, вирішення медичних проблем, подолання психологічних травм, задоволення щоденних потреб дитини, яка залишилася без піклування рідних батьків.
Держава підтримує прийомну сім’ю: прийомна дитина зберігає статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, і користується всіма пільгами.
Прийомні батьки отримують від держави щомісяця кошти на утримання дитини. У місті вже створено 9 прийомних сімей, в яких виховується 12 прийомних дітей із непростими долями.
Якщо вас зацікавила дана інформація, і ви хочете дізнатися більше, — звертайтеся в міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул.Шевченка, 31, телефон: 2-07-12.
О.КОТОВА, начальник відділу соціальної роботи МЦСССДМ