ХРОНИКА 9/2009

РОЗШУКАЛИ І ЗЛОЧИНЦЯ, І НОЖА
16 лютого, близько 21 год., по вул.Вокзальній тілесні ушкодження у вигляді ножового поранення отримав житель міста. З місця злочину зловмисник втік. Не вперше новоград-волинським міліціонерам із сектору карного розшуку доводиться йти за слідами зниклого злочинця.
— Як це не складно в таких випадках, зазначає А.Подік, начальник кримінальної міліції, головне — негайне звернення до правоохоронців, що дає змогу оперативно інформувати усі підрозділи, організувати пошуки та затримання зловмисників.
Не минуло й кількох годин, як працівники патрульної служби міськвідділу міліції затримали за підозрою у скоєнні злочину 55-річного непрацюючого, раніше несудимого місцевого жителя. В момент затримання чоловік намагався позбутися знаряддя злочину — ножа. За умисне тяжке тілесне ушкодження (ст.121 КК України) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
ДІДА ОБІКРАВ ОНУК
15 лютого до міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від голови сільської ради одного з сіл району про те, що один з мешканців села виявив крадіжку грошей. У 70-річного пенсіонера зі схованки зникло 2600 грн. Під підозрою у дільничного інспектора одразу опинився онук потерпілого. І недаремно. На місці злочину слідчо-оперативна група виявила сліди, які належать 23-річному молодику. — Весь казус у тому, що онук не вперше має проблеми із законом. Наразі до суду вже направлено кримінальну справу за аналогічний злочин. У минулому році жертвою рецидивіста, який двічі відбував терміни ув’язнення, також став його дідусь, у якого онук тоді викрав 3000 грн., — розповів В.Іскоростенський, начальник міліції ГБ.
Отож, невдячний онук має реальні перспективи втретє спізнати смак тюремного буття. Адже стаття 185 КК України (Крадіжка) передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.
А.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ, старший лейтенант міліції