САМОГОННИЦЬ ВИКРИТО...

САМОГОННИЦЬ ВИКРИТО...

32-літня місцева жителька у поле зору працівників міліції потрапила давно. Ще у березні 2008 року цю пані було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.176 КУпАП (виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення). Тоді жінка, як і передбачає стаття, сплатила штраф. Через деякий час до дільничного інспектора знову почала надходити інформація, що жінка продовжує займатися забороненим промислом. І, як говорить народна мудрість, — все рано чи пізно закінчується. Самогонниця потрапила у халепу — дільничний інспектор затримав її на гарячому.
19 лютого правоохоронці виявили та ліквідували міні-гуральню в районі «Смолка». Жінка не на жарт перелякалася, коли до подвір’я зайшов дільничний інспектор. Адже саме в цей час у кухні вона щойно закінчила «гонку» і ще не встигла приховати сліди злочину. Під час огляду, крім 7 літрів свіжовиготовленої оковитої та апарату для її вироблення, у ванній кімнаті правоохоронці виявили ще 380 літрів рідини (закваска) для виготовлення самогону. На запитання, навіщо жінці така кількість браги та оковитої, щедра господиня почала стверджувати, що могоричем розраховується з робітниками, які їй допомагають, бо проживає сама та й ніде не працює. Виходить, що могоричі нині вже стали десятками літрів вимірюватись...
Наступного дня у цьому ж районі була викрита ще одна самогонна «точка». Власниця фірми «Самжену» для свого промислу мала 2 самогонні апарати, один з яких правоохоронці виявили у літній кухні, інший — у сараї. А 105 літрів браги у бідонах жінка зберігала у хаті у спальній кімнаті. Про могоричі та самотнє життя 43-річна жінка розповідати не стала, бо проживає разом з двома дорослими дітьми та онуком.
Брагу дільничні інспектори міліції у присутності понятих вилили у каналізацію, а самогонні апарати вилучили та знищили. Кримінальної відповідальності самогонницям не уникнути.
Як повідомив В.Іскоростенський, начальник міліції громадської безпеки, дільничними інспекторами Новоград-Волинського МВ за півтора місяці поточного року до адміністративної відповідальності (за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) притягнуто 65 осіб та 11 — за придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення.
Шановні жителі міста та району! Якщо вам відома інформація щодо місць виготовлення, зберігання з метою збуту самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення звертайтеся до дільничного інспектора міліції або за тел.102, 5-22-25 (цілодобово).
А.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ, старший лейтенант міліції