«Осіннє золото» святкує 40-річчя хору

«Осіннє золото» святкує 40-річчя хору

30 жовтня народний хор ветеранів «Осіннє золото» запрошує в Палац культури на благодійний концерт на підтримку ЗСУ та з нагоди 40-річчя діяльності колективу.

Сьогодні в хорі співає 26 учасників. Його засновником у 1982 році став Заслужений працівник культури України Петро Фатенко. Він розповів: «Уперше хор з’явився на сцені Гарнізонного будинку офіцерів у далекому 1982 році. Співати приходили цілими подружжями: Агільбаєви, Толстікови, Бабенки, Сажини, Шардіни, Куртові, Наумови. Пам’ятаємо перших наших солістів: Григорія Мазура, Івана Шевлю. Першими акомпаніаторами працювали тріо баяністів: Олена Тишкевич (Петренко), Микола Шепельський, Дмитро Пелешенко. Перший художній керівник — диригент В’ячеслав Глушичко».

Із 1998-го року хор розпочав репетиції у головному культурному закладі міста — Палаці культури. На посаду баяніста і хормейстра тоді запросили музиканта Миколу Куркача, який вніс нове творче дихання в репертуар. Прийшли нові учасники. Зокрема солісти, котрі полюбилися слухачам: П. Краєвський, Н. Асанова, А. Шевчук. Колектив виступав на обласних фестивалях, здобував почесні призові місця.

З 2005-го року керівником хору став Заслужений працівник культури України, композитор Микола Куркач, який збагатив репертуар за рахунок власної творчості. У 2015 році хору присвоєно звання «народний». Беручи участь у фестивалях, колектив продовжує тримати лідерство серед співаючих ветеранів. І зараз, у важкі часи, пісня допомагає їм жити.

Серед тих, хто найдовше співає в хорі, — 82-річна Людмила Григорівна Стеблина, у сімейному дуеті з чоловіком. Солістами є: Олександр Гур’єв, Володимир Власюк, Ганна Плюсніна, Вікторія Шарапова, Марія Кузьмінчук та Франческа Борисюк. Наймолодша учасниця колективу — Валентина Кузьменко з Чижівки.

Микола Куркач вдячний кожному учаснику хору за активну життєву позицію та співочу душу. З нагоди ювілейної дати вітає свій колектив із 40-річчям і бажає, щоб творча наснага не вичерпувалася та надихала людей, для яких вік і творчість не має кордонів!

Юлія КЛИМЧУК