Приміщення старої восьмої школи продали, щоб громада «залишилася в плюсі»

Приміщення старої восьмої школи продали, щоб громада «залишилася в плюсі»

Так відреагували в управлінні житлово-комунального господарства та екології міської ради на прохання газети прокоментувати скандал навколо продажу будівлі колишньої восьмої школи, що в мікрорайоні «Дружба».




Нагадаємо, нещодавно старе приміщення було реалізовано з аукціону. Депутат міської ради Олександр Поліщук назвав це «черговим скандалом у м. Звягель». Зокрема, навів такі аргументи (подаємо мовою оригіналу):

«Приміщення старої восьмої школи по вул. Дружби в м. Звягель разом із земельною ділянкою площею 0,36 га (36 соток) продано за 10000 євро. І це — в центрі мікрорайону «Дружба», з підведеними комунікаціями (газ, електрика, вода).

Ця земельна ділянка давно муляла очі команді звягельського міського голови Боровця. Уже були неодноразові спроби продати її за безцінь. Для втілення цього проєкту навмисно доводили будівлю до руйнування. Коли була чергова спроба виставити земельну ділянку на аукціон, депутати від політичної партії «Сила і Честь » у Звягельській міській раді внесли пропозицію, що продаж можливий тільки з умовою: «під будівництво багатоквартирної забудови». Міський голова Боровець запевнив, що так це і буде зроблено. Але… На аукціон ніяких обмежень та умов виставлено не було. Отже, що з’явиться на цій земельній ділянці, яка межує з новою восьмою школою, нікому не відомо.
Уже скоро з Перемогою повернуться наші захисники. Але ні житла, ні земельних ділянок вони не побачать, бо звягельський міський голова Боровець, разом зі своєю командою розпродадуть усе, не думаючи про майбутнє», — висловив свою думку опозиціонер до діючої влади Олександр Поліщук.

В управлінні житлово-комунального господарства та екології, яке проводило аукціон із продажу згаданої будівлі, пояснили, що громада після цієї угоди залишилася з прибутком.

«Щоб її знести (бо вона перебувала в аварійному стані) потрібно було витратити близько 800 тисяч гривень із міського бюджету. А потім порожню земельну ділянку продати за 400 тисяч. Громада опинилася б у мінусі. Тож, було ухвалено сесійне рішення: виставити цю будівлю на аукціон. Рішення підтримала більшість депутатів міської ради. У результаті будівля була продана за 420 тисяч гривень. А земельна ділянка залишена в комунальній власності громади, але здана в оренду.

До того ж, були свідчення, що в старій будівлі збиралися «асоціальні особи». Хіба доречне подібне сусідство зі школою? Натомість новий власник окультурить територію, зведе безпечну будівлю. І зрозуміло, що, коли він буде погоджувати містобудівні умови, то дозвіл на будівництво отримає лише у випадку, якщо призначення новобудови жодним чином не зашкодить навколишній території, насамперед, школі. Іншими словами: біля школи нічого небезпечного не дозволять і не погодять», — прокоментував начальник управління ЖКГЕ міської ради Олег Годун.

Також, як пояснюють у міській раді, у згаданому мікрорайоні дозволена невисока висотність багатоповерхової забудови. До того ж, до ділянки не підведена централізована каналізація.

Чиї аргументи вагоміші — депутата-опозиціонера чи депутатської більшості, яка ухвалила рішення про аукціон, — визначати громаді. Адже саме громада під час виборів зрештою дає оцінку кожному учаснику політичних процесів.

Олег БРЮХАНОВ