Тепер вода в «Зелених» — із достатнім тиском

Тепер вода в «Зелених» — із достатнім тиском

Один із найбільших мікрорайонів Звягеля — «Зелені» — відтепер забезпечений достатнім тиском води у водогонах. Це стало можливим, завдяки будівництву підвищувальної насосної станції по вул. Романа Шухевича, 1-Г. Нову машинерію встановили в минулому році і ввели в експлуатацію акурат під новий рік. Підвищувальна насосна станція забезпечує необхідним тиском водопостачання понад 900 осель багатоповерхового житлового фонду.

 

Про проблему низького тиску у водогонах у мікрорайоні «Зелені» на рівні органів місцевого самоврядування говорили давно. Однак роками це питання лише включалося у плани соціально-економічного розвитку міста, проте до його реалізації справа не доходила. Як наслідок, жителі верхніх поверхів п’ятиповерхівок, якими забудовані «Зелені», постійно страждали від неякісного водопостачання. Особливо — в нічний час, коли тиск у мережах по всьому місту загалом понижується. Як наслідок — не вмикалися котли, не працювали належним чином інші побутові прилади.

Бюджетні можливості 2023 року дозволили Звягельським органам місцевого самоврядування нарешті реалізувати цей важливий для великого мікрорайону інфраструктурний проєкт.

Як повідомили «Звягелю» у КП ЗМР «Звягельводоканал», загалом у межах проєкту виконано наступне: монтаж модульної будівлі розмірами 4,5 на 2,5 м; встановлення витратоміра ультразвукового; встановлення чотирьох чавунних засувок ДУ 100 Ру16; встановлення чавунної засувки ДУ 200 Ру16; встановлення двох чавунних засувок ДУ 50 Ру16; встановлення двох насосних агрегатів (Q-35 куб. м/год., Н-30 м Р-5,5 кВт); а також — шафи управління, що забезпечує автоматизацію роботи нового об’єкту.

Тепер вода в «Зелених» — із достатнім тиском

— Зробили велику справу, — прокоментував «Звягелю» інфраструктурне покращення керуючий ОСББ «Мікрорайон «Зелені» Олександр Дюбо. — Про цю проблему мова йшла, мабуть, років із десять, були неодноразові колективні звернення до міської ради. Дякуємо, що нарешті її вирішили. Адже донедавна на четвертих і п’ятих поверхах люди були позбавлені елементарних благ — були змушені гріти воду в каструлях, щоб помитися, бо котли не спрацьовували при низькому тиску. Крім цього, якщо раптом станеться пожежа, то тепер у нашому мікрорайоні не буде проблем із водою.

— Ми всі добре усвідомлюємо, що нині потрібно максимально спрямовувати кошти на потреби Збройних Сих України. Проте, водночас, слід грамотно розподіляти наявні фінансові ресурси, шукати розумний баланс, адже це теж недобре, коли літні люди мусять носити каструлі у ванну, бо по-іншому не можуть нагріти води, — додав Олександр Дюбо.

Як повідомили «Звягелю» в управлінні житлово-комунального господарства міської ради, сума виділених коштів на будівництво підвищувальної насосної станції склала 1,495 млн грн.
 

Олег БРЮХАНОВ