Вбив та розкидав частини тіла по мікрорайону

Вбив та розкидав частини тіла по мікрорайону

Зранку, 3 лютого, директор одного з гаражних кооперативів мікрорайону «Крошні» у Житомирі повідомив поліцію про моторошну знахідку — людську кінцівку. Тоді на місці події працювали слідчо-оперативні групи поліції Житомирської області.

 

Аналітикам відділу кримінального аналізу за частинами тіла вдалося ідентифікувати особу потерпілого. Ним виявився 32-річний житомирянин. Водночас криміналісти використовували генетичний аналізатор «ANDE 6C». Оперативникам спільно з кінологами вдалося розшукати рештки тіла. Деякі з них знаходилися у річці поруч із житловими будинками, тому до слідчих дій були залучені водолази.

Оперативники Управління карного розшуку поліції області здійснили низку заходів та встановили особу, причетну до вбивства, — 37-річного жителя обласного центру.

Поліцейські попередньо з’ясували, що на початку січня вони разом розпивали алкогольні напої у квартирі підозрюваного. На грунті конфлікту останній спричинив тілесні ушкодження потерпілому. Пізніше він схопив кухонний ніж та завдав йому декілька ударів в область шиї. Аби приховати вбивство, у ванній кімнаті своєї квартири, за допомогою сокири, пилки та ножа він розчленував тіло знайомого.э

Вбив та розкидав частини тіла по мікрорайону

Пізніше фрагменти тіла, одяг свій та вбитого викинув вздовж річки неподалік будинку. А власне помешкання відмив від слідів крові.

6 лютого слідчі слідчого управління поліції області затримали 37-річного житомирянина. Того ж дня у його помешканні поліцейські провели обшук, де й виявили сліди крові та знаряддя злочину.

7 лютого поліцейські оголосили чоловікові про підозру у вчиненні умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України). Того ж дня за погодженням із Житомирською обласною прокуратурою підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За вчинення умисного вбивства передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Відділ комунікації поліції 
Житомирської області