Учнів та студентів запрошують до участі  в конкурсі «Я — журналіст!»

Учнів та студентів запрошують до участі в конкурсі «Я — журналіст!»

«Нація переможців: розповідаю світові про перемоги українців» — під таким гаслом проводиться XIV всеукраїнський конкурс учнівських творчих робіт «Я — журналіст!» Його учасниками можуть стати учні 5-11 класів та студенти. 

 

Щороку учасники конкурсу «Я — журналіст!» надсилають твори, фото і відео на теми, які визначають організатори. Проводиться конкурс із 2009-го року. Стартував у Рівному, а з 2016-го року став всеукраїнським. 

«Учасники можуть розкривати конкурсну тему, розповідаючи про перемоги українців як на фронті, так і в різних сферах діяльності в тилу, — розповідає засновник всеукраїнського конкурсу, секретар Національної спілки журналістів України Віталій Голубєв. — Про маленькі щоденні перемоги, з яких складатиметься майбутня велика спільна Перемога. Про здобутки, які зміцнюють дух українців і слугують прикладами, що надихають. Героями конкурсних робіт можуть бути як військовослужбовці, так і цивільні. Наприклад, волонтери, медики, освітяни, енергетики, журналісти. А ще в межах конкурсної теми ми цьогоріч запровадили спеціальну тему «Надійний тил» для висвітлення позитивних прикладів роботи соціально відповідального бізнесу».

Багато років ініціативу засновника конкурсу «Я — журналіст!» підтримують Департамент освіти і науки Рівненської обласної військової адміністрації та Національний університет «Острозька академія». Департаменти освіти і науки інших областей долучаються до розповсюдження інформації про конкурс, завдяки чому він щороку збирає 500-800 учасників з усіх областей нашої держави. 

У 2022/2023 навчальному році учасниками конкурсу стали 808 дітей з різних регіонів України і 13-ти країн світу. Нагородження переможців традиційно відбувається в Національній спілці журналістів України.

У 2023/24 навчальному році конкурс стартував 1 листопада. Роботи учасників прийматимуть до 1 березня, а нагородження переможців відбудеться у квітні 2024 року. Роботи переможців і учасників публікують на спеціальному сайті «Я — журналіст!» за посиланням ij.ogo.ua

Участь у конкурсі — безкоштовна. Ознайомитися з умовами конкурсу можна за посиланням: https://bit.ly/40eU7ma.