КУБОК РАЙОНУ — У «МОНОЛІТА»

У розіграші кубку Новоград-Волинського району з футболу в сезоні 2009 року стартувало 18 команд. На стадії 1/8 фіналу команди-учасниці змагалися в групах, що були складені шляхом жеребкування, переможці груп отримували можливість продовжувати матчі вже надалі.
Не всі футбольні збірні, що у минулому сезоні демонстрували змістовну гру і були серед лідерів, змогли отримати можливість зіграти в 1/4 фіналу. Серед «невдах» — колективи сіл Чижівка, Барвінівка, смт.Городниця. Стадія 1/4 фіналу проводилася за системою з вибуванням, що ще більше загострило боротьбу, однак в усіх чотирьох поєдинках атака мала значно кращий вигляд, ніж оборона, уболівальники мали можливість побачити чимало забитих голів. Так, ФК «Моноліт» з рахунком 7:0 подолав команду ФК «Дідовичі». Гравці ФК «Ярунь» забили чотири «сухих» м’ячі у ворота «Дереволаду» з с.Великий Молодьків. Гравці «Газовика» с.Пилиповичі в гостях подолали ФК «Нова Романівка» 1:3, а ФК «Гульськ» також на виїзді перемогли збірників ФК «Кропивня» з рахунком 2:3. На стадії півфіналу гостьові команди не залишали шансів господарям, перемагаючи їх. Так «Моноліт» виграв у ФК «Гульськ» 8:1, а «Газовик» переміг ФК «Ярунь» з рахунком 2:0. Фінальний матч вирішено було провести на стадіоні «Авангард». Уболівальників на трибунах зібралося чимало, незважаючи на відсутність афіш.
Команди розпочали фінальний поєдинок у своїх бойових складах: «Моноліт» з Наливної станції випустив на поле голкіпера Олександра Бучинського, польових гравців Романа Весельського, Богдана Капустинського, Артема Мінченка, Віталія Прокопчука, Анатолія Радченка, Дмитра Горбаченка, Сергія Сущука, Олександра Свинаря, Дениса Назолу, Віктора Ковальського. У складі ФК «Газовик» з’явилися голкіпер Олексій Романюк, польові гравці Ігор Нехай, Олександр Макарчук, В’ячеслав Осадчук, Ярослав Корнійчук, Сергій Рудюк, Володимир Муратов, Анатолій Ничипорук, Олексій Дроздюк, Анатолій Семенюк. Перша половина матчу пройшла в цілому у рівній боротьбі, хоча «Моноліт» мав певну позиційну перевагу та частіше володів м’ячем, однак 100% моментів для взяття воріт не мав. «Газовик», вибудувавши надійну гру в обороні, сподівався на швидкі контратаки, декілька разів це їм вдавалося, однак на шляху м’яча з’являвся голкіпер, або удари йшли повз ворота. Не відзначилися особливою активністю і уболівальники обох команд.
Другий тайм пройшов так само, як і перший, хоча атакуючі ланки обох команд-фіналісток зіграли значно активніше, все частіше вступали в гру воротарі, та частіше звучав суддівський свисток, фіксуючи порушення правил. Однак використати стандартні положення у вигляді штрафних або кутових ударів футболістам не вдалося. Тож нічийний результат основного часу матчу був справедливий.
Згідно з положенням, якщо основний час завершувався нічийним результатом, гравцям пропонувалося пробити по серії одинадцятиметрових ударів. Це мали виконати по п’ять футболістів від кожного колективу. Пробиття першої серії «пенальті» також не виявило переможця, нічия — 4:4. Удар гравця «Моноліту» парирував голкіпер, а удар гравця «Газовика» пройшов повз ворота. Завершальним акордом футбольної лотереї виявились удари, що пробивали по одному гравцю від кожної команди до промаху. Перші три гравці не дали перемоги, і лише четвертий гравець «Моноліту» забив вирішальний гол, в той час, як гравець «Газовика» послав м’яч у руки воротаря команди суперника. Тож така жадана перемога та кубок, встановлений Новоград-Волинською районною організацією ВФСТ «Колос», потрапив до рук капітана команди-переможиці Віктора Ковальського.
Нагородження гравців, котрі змагалися у фінальній грі, проводили заступник голови Новоград-Волинської РДА М.І.Гриценко та голова ВФСТ «Колос» В.Ф.Троцький. А почесний трофей зберігатиметься в спортивному куточку ЛВДС Новоград-Волинський, директор якої О.В.Яковенко, з розумінням ставиться до потреб фізкультурників та спортсменів підприємства, підтримуючи команди з різних видів спорту, радуючи та пропагуючи здоровий спосіб життя.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ